Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

SM-liiga sulkeutuu, Pelicans saa jatkaa

urheilu

Jääkiekon SM-liiga muuttuu ensi kaudella suljetuksi 13 joukkueen sarjaksi. Asiasta päättivät torstaina SM-liigan hallitus ja Suomen jääkiekkoliiton hallitus.

Lahden Pelicansilla riittää iloittavaa menetetyn liigapaikan takaisin saamisesta

Ratkaisu takaa lahtelaiselle Pelicansille liigapaikan, vaikka seura hävisi liigakarsinnan Oulun Kärpille. Pelicansin paikan 1. divisioonassa saa puolestaan Hyvinkään Ahmat.

Seuraavat liigakarsinnat järjestetään vasta 2003, mutta liiga ei ole täysin suljettu. Liigahallitus valvoo sekä liigajoukkueiden että divisioonajoukkueiden taloudellisia resursseja ja talouden perusteella seuroja voidaan pudottaa liigasta tai nostaa liigasta.

Liigahallituksen puheenjohtaja Martin Saarinkangas ei hyväksykään uuden liigamuodon luonnehtimista suljetuksi. Uusi liiga elää tarvittaessa, ja ratkaisevaa on seurojen talous.

- Liigaan tullaan (taloudellisin perustein) ja liigasta mennään, jos talous ei ole kunnossa, Saarikangas huomautti.

Eivätkä seurat selviä mahdollisista ongelmistaan konkurssin avulla.

- Jos joku seura menee konkurssiin, se lakkaa olemasta. Liigassa ei voi jatkaa uudella nimellä. Hokkus-pokkus -tempuille ei ole sijaa, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola vakuutti.

Divisioonan seuroissa kolmen vuoden tauko liigakarsinnoissa saattaa tuntua lamauttavalta päätökseltä. Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen vakuuttaa, että päätös kolmesta vuodesta on tehty harkiten.

- Olemme tutkineet divisioonaseurojen talouden. Siellä ei ole vähään aikaan edellytyksiä liigaan, Vuorinen kertoi.

Pelicansin paikka olikin selvitysten perusteella liigassa eikä divisioonassa.

- Totesimme, että Pelicansin taloudellinen ja urheilullinen pohja on riittävä liigaan, Saarikangas perusteli liigan laajentamista.

Liigan uudesta sarjamuodosta päätetään myöhemmin keväällä.

Eloranta olisi halunnut paikan urheilullista kautta

Lahden Pelicansin valmentaja Kari Eloranta kertoi yllättyneensä kuultuaan joukkueensa säilyvän jääkiekkoilun SM-liigassa. Oulun Kärpille liigakarsinnassa taipunut edelliskauden nousija sai SM-liigan hallituksen ja Suomen jääkiekkoliiton hallituksen päätöksellä ensi kaudeksi 13:nnen liigapaikan.

- Toivoin, että olisimme tehneet sen (säilyneet liigassa) urheilullisella tavalla. Ei tämä mikään odotettu päätös ollut. Viimeisen liigakarsintaottelun tappion jälkeen oli epävarma olo, oltiin divisioonassa, Eloranta kertasi puolitoista viikkoa vanhoja tuntojaan.

Elorantaa luonnollisesti lämmitti liigapaikka, mutta suuremmin hän ei "hyppinyt kattoon". Kokenutta pelimiestä nakersi kaukalossa menetetty liigapaikka.

- Urheilullista kautta ei paikkaa saatu. Olenko minä hoitanut sen huonosti, vai mikä oli?, Eloranta ihmetteli.

Suuren kiitoksen Eloranta suuntasikin Pelicansin seurajohdolle.

- Taustat ja talous ovat kunnossa, meiltä löytyy edellytyksiä liigakiekkoilulle. Voi olla, että osa kuuluu urheilulliselle puolelle, Eloranta tuumi.

Uusi mahdollisuus

Eloranta ei usko, että Pelicansin harjoitteluopit ja valmistautuminen uuteen mahdollisuuteen poikkeavat kovinkaan runsaasti aiemmasta. Eloranta on jo ehtinyt suunnittelemaan joukkueen kesäharjoittelun, joka noudattaa viime kesän kaavaa. Elorannalla on kaksi vuotta jäljellä sopimusta Pelicansin vastuuvalmentajana.

- Jotain pieniä asioita muutetaan. Talvellakin mennään aika lailla samoilla kuvioilla, Eloranta sanoi.

Pelicansin liigapaikka säilyi Elorannan mielestä taloudellisten seikkojen ohella suhteellisen tasaisilla otteilla kaukalossa.

- Meillä oli 25 sellaista peliä, joissa vastustaja ei tehnyt kolmea maalia enempää. Me emme pystyneet tekemään riittävästi maaleja, mutta numerollisesti selviä tappioita ei kovin monta sattunut, Eloranta laski, mutta muistutti ettei hänen ryhmänsä kyennyt esimerkiksi mestarijoukkue TPS:ää vastaan juuri mihinkään.

- Kuitenkin nousijajoukkueissa on niin paljon kokemattomia pelaajia, hän täsmensi.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat