Salmi suunnistuscupin johtoon

urheilu

Janne Salmi siirtyi suunnistuksen tämänvuotisen maailmancupin johtoon toisen kilpailun jälkeen Australian Canberrassa. Salmi sijoittui 4,7 km:n pikamatkan kisassa kolmanneksi ja johtaa cupia kahden kisan jälkeen 90 pisteellään.

Janne Salmi

Lauantain kisan voittaja, britti Jamie Stevenson on cupin tilanteessa toisena yhdeksän pisteen päässä Salmesta.

- Kevätkuntoni on parempi kuin moneen vuoteen. Vaikka tuli hakua heti alussa noin kaksi minuuttia, positiivista on, että en tehnyt enempää virheitä, Salmi sanoi.

Salmi voitti pikamatkan maailmanmestaruuden vuonna 1997.

Useat suosikeista sortuivat suunnistusvirheisiin tässä vaativassa kisassa. Voittaja Stevenson onnistui ainoana virheettömään suoritukseen. Hänen ja toiseksi sijoittuneen norjalaisen Tore Sandvikin erotti maalissa 54 sekuntia. Salmi hävisi voittajalle minuutin ja 16 sekuntia.

Maailmancupissa Suomen Jani Lakanen ja Sandvik jakavat kolmannen sijan 80 pisteellä.

- Juoksuvauhtini ei vielä ole parasta. Rasteille tullessa jouduin hiljentämään vauhtia turhankin paljon, menetin yhteensä puolisentoista minuuttia, Lakanen mietti.

Reeta Kolkkala oli suomalaisista etevin naisten 3,8 km:n kisassa, mutta hänkin oli vasta yhdeksäs. Lietolainen johti kisaa vielä ensimmäisellä rastilla, mutta pummasi toista pahasti. Lopussa kisan ylivoimainen voittaja, Norjan Hanne Staff sai neljä minuuttia edellään lähteneen Kolkkalan kiinni.

Maailmancup jatkuu viikonloppuna Canberrassa takaa-ajolla. Pisteitä jaetaan maanantain kisan jälkeen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat