Suora

  • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten syöksylasku
  • Beaver Creek, miesten syöksylasku
  • Viimeistä viedään

Liedon Parma neljäs naisten Tiomilassa

urheilu

Liedon Parma sijoittui parhaana suomalaisjoukkueena neljänneksi naisten Tiomila-suunnistusviestissä Gnestassa Ruotsissa. Voiton vei ruotsalaissuosikki Domnarvets GoIF ennen viestin suosikkia norjalaista Bäkkelagets SK:ta.

Muut suomalaisjoukkueet putosivat suunnistuksellisesti vaativassa ja peitteisessä maastossa käydyssä kisassa kärjestä niin, että toiseksi parhaana Rajamäen Rykmentti oli 13:s vajaat 17 minuuttia voittajaa hitaampana. Seuraavilla sijoilla olivat Espoon Suunta kolme sekuntia ja viimevuotinen voittaja Pargas IF seitsemän sekuntia Rajamäestä. Menestys oli viiteen vuoteen heikoin.

Domnarvet johti kilpailua toisesta osuudesta lähtien. Suurimmillaan ero seuraavaan oli viimeisen osuuden alkaessa oli kymmenen minuuttia. Takaa-ajajat Bäkkelagetin maailmanmestarin Hanne Staffin johdolla ottivat Karolina Arewångia kiinni niin, että voiton borlängelainen Domnarvet sai noin kahdella minuutilla.

Staff jätti muut ankkuriosuuden suunnistajat lenkin toisella puoliskolla. Kolmanneksi neljän joukkueen loppukirissä juoksi viimevuotisen kakkosen IFK Lidingön Elin Dahlstedt. Hän jätti kaksi viikkoa sitten maratonin aikaan 2.37.30 juosseen Liedon virolaisen Kylli Kaljuksen kolmella sekunnilla.

OK Orionin Weronica Carlsson jäi Kaljuksesta kolme sekuntia ja IFK Södertäljen Jenny Pålsson 15 sekuntia enemmän.

Bäkkelaget jäi kärjestä aloitusosuudella noin 12 minuuttia eikä seuraavilla osuuksillakaan pystynyt kuromaan eroa sanottavasti kiinni, vaikka kolmannella osuudella suomalainen Marika Mikkola nosti sijoitusta 50 sijaa. Päätösosuuden alkaessa eroa oli noin 13 minuuttia.

Suomalaisista Bäkkelagetin kohtalon aloituksessa koki Kalevan Rasti. Toisen osuuden jälkeen Parainen, Kerava ja Vehkalahti olivat sijoilla neljä-kuusi, kolmannen jälkeen Rajamäki ja Espoo olivat sijoilla neljä ja viisi ja ankkuriosuudelle Lieto lähti neljäntenä.

Lieto ei parhaimmillaan

Liedon Parman sijoitusta voidaan pitää erinomaisena, sillä joukkue ei ollut parhaimmassa kokoonpanossaan eikä siten vielä riittävän iskukykyinen. Esimerkiksi edustussuunnistajiin kuuluva Reeta-Mari Kolkkala sairastui muutama päivä ennen viestiä. Anniina Paronen puolestaan on palailemassa äitiyslomalta, Katja Peltola on potenut nilkkavaivaa eikä ole pystynyt juoksemaan ja Kaljuksella oli takanaan maraton.

Aloittaja Henna Mäkeläinen teki virheitä eikä jaksanut loppuun saakka. Hän jäi kärjestä seitsemän minuuttia. Myös Peltolalle tuli lopussa parin minuutin virhe.

- Olen pystynyt juoksemaan vasta kolme viikkoa, Bernissä Sveitsissä asuva Peltola sanoi.

- Maassa tosin on hyvät pyöräilymahdollisuudet.

Paroselle tuli lopussa pieni virhe, Sareila puolestaan pysähteli vaikeassa maastossa monesti.

- Siellä ei ollut mitään isoja maastokohtia, samanlaista tasaista, peitteistä ja pienipiirteistä.

Kaljus on keskittynyt juoksuun eikä ole suunnistanut kuin kerran aikaisemmin.

- Virossa kävin toteamassa minkälaista suunnistus on. Yllättävän hyvin jaksoin kuitenkin juosta, mutta lopussa ei ollut enää voimia parempaan sijoitukseen, hän totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat