Campuksen Koonto juhli mestaruutta

urheilu

Jyväskyläläinen Campuksen Koonto juhli lauantai-iltana Helsingissä historian ensimmäisenä joukkuevoimistelun maailmanmestarina. Seitsemän naisen joukkue pisti loppukilpailuareenalla parastaan, ja kohensi perjantain alkukilpailun pisteitään vielä kolmella kymmenyksellä.

Yhteispisteet 38,90 eivät jättäneet jossittelulle sijaa, sillä eroa hopeamitaliin kertyi 1,20 pistettä.

- Päätimme jo ennen omaa vuoroamme, että nautimme yleisöstä ja kilpailusta. Olemme ennenkin kilpailleet tunnelmallisissa kisoissa, mutta nyt lataus oli mieletön. Koko yleisö halusi meidän onnistuvan, Anu Mattila kertoi.

Mattila urakoi joukkueessa kolmoisroolia, sillä hän on valmentaja, ohjelman koreografi ja kilpailija.

MM-hopealle venyi virolainen GC Piruett, jonka upea esitys pohjautui maan vahvaan rytmisen voimistelun perinteeseen. Virolaiset paransivat alkukilpailusuoritustaan 0,1 pisteen arvoisesti ja nousivat samalla erolla Lahjan Tytöt/Panthers -ryhmän ohi.

Virolaisten hopeapisteet olivat 37,70, kun nuori turkulaisryhmä saavutti 37,60 pistettä. Ennen finaalia joukkueet olivat tasoissa.

- Joukkuevoimistelu on meille luonteva jatko rytmiselle voimistelulle. Siinä ura päättyy monesti jo 17-vuotiaana, Piruettin valmentaja Mall Kalve kertoi.

Lahjan Tytöille pronssikin oli voitto, sillä jo finaalipaikka oli unelmien täyttymys. Se ratkesi perjantaina 0,05 pisteen erolla 16-18-vuotiaiden SM-kilpailujen kovaan kilpakumppaniin Olarin Voimistelijoihin.

Suosittelemme

Tuoreimmat