Suora

  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini

Shearer ampui saksalaiset alas

urheilu

Parjatut Alan Shearer ja David Seaman pelastivat Englannin kovatempoisessa pelissä, jossa Saksa raatoi ja tulitti. Shearer pukkasi Englannille 1-0-voittomaalin Saksasta ja vankisti joukkueensa toiveita pääsystä jalkapallon EM-lopputurnauksen puolivälieriin.

Englantilaisilla oli syytä juhlaan Shearerin maalin jälkeen. Viimeksi Englanti löi Saksan arvokisoissa 34 vuotta sitten.

Shearerin maalipaikka avautui 53. minuutilla David Beckhamin vapaapotkusta. Saksan puolustus epäonnistui Beckhamin keskityksen katkaisussa ja unohti myös Shearerin vapaaksi. Newcastlea edustava kärkimies oli päineen oikeassa paikassa ja takasi joukkueelle kolme pistettä.

Vapaapotku osoitti jälleen Beckhamin taidot keskittäjänä. Manchester Unitedin tähti on syöttänyt kisoissa kaikki Englannin osumat: Portugali-pelissä onnistumisia kertyi kaksi.

Saksa hallitsi aluksi

Hitaaksi haukuttu Saksa hallitsi aluksi keskikenttää. Scholl pääsi jo puoliksi läpi, mutta laukausasento oli vaikea.

Englanti myös rikkoi, ja Saksa läiski tukun kesyhköjä vapareita. Tiukinta oli silti Saksan rysällä, missä Kahn käänsi Owenin puskun tolppaan. Jakson lopussa mies vielä torjui Scholesin tykityksen.

Tauon jälkeen Ziegen luja vapari meni läheltä, mutta Shearer jatkoi Beckhamin vaparin takatolpalla vielä tarkemmin. Kapteenin pukkaus sukelsi takanurkkaan.

Takaisku käynnisti hurjan kirin

Englannin johtomaali sytytti Saksan hurjaan taisteluun. Viimeistelytarkkuus ei ollut kuitenkaan totutulla tasolla.

Matthäus äkkäsi Schollin takatolpalla, mutta vapaa veto meni ohi. Sen jälkeen Kirstenin lähiyritys pysähtyi Seamanin jalkoihin, ja Jancker hukkasi jatkon.

Vaihdosta piristynyt Englanti menetti hetkeksi kapteeninsa, ja hoivatauolla Saksa kävi taas lähellä. Kookas Jancker oli ilmassa pelottava luftwaffe, mutta jaloilla hän ja Rink olivat kankeita.

Saksa tarvitsee nyt voiton Portugalista päästäkseen jatkoon. Sekään ei riitä, jos Englanti saa Romanialta pisteenkin.

Shearerin maali auttoi englantilaisia katkaisemaan pitkän voitottoman putken Saksa-kamppailuissa. Edellinen paremmuus arvokisoista oli peräti 34 vuoden takaa: Englanti kukisti Saksan vuoden 1966 MM-turnauksen loppuottelussa Wembleyllä 4-2.

Keegan: Voimme edetä pitkälle

Valmentaja Kevin Keegan näki Englannin ensimmäisen arvokisatason Saksa-voiton 34 vuoteen olleen tuskien takana.

- Juoksimme jalkamme säleiksi. Välillä emme saaneet juurikaan pitää palloa.

- Siinä luonne tuli esiin, ja ehkä tuo uusi yhteishenki vie meidät pitkälle, jos vielä voimme alkaa uskoa itseemme.

Keegan tuki myös moitittua kapteeniaan. - Hän (Shearer) vastasi kriitikoilleen. Fanit palvovat häntä, kriitikot eivät.

Keeganin mukaan työtä on vielä edessä. Romanialta on saatava piste, eikä hänen mukaansa enempää pitäisi vaatiakaan.

Ribbeck: Tappio tekee kipeää

Saksan valmentaja Erich Ribbeck myönsi avoimesti pettymyksensä 0-1-tulokseen.

- Se oli takaisku, kipeää tekee. Ei siksi, etteikö meillä olisi yhä ainakin teoreettiset jatkomahdollisuudet, vaan koska hävisimme ansaitsemattomasti.

- Hallitsimme selvästi avausjaksoa. Englanti oli ehkä enemmän alakynnessä kuin aiemmissa kohtaamisissamme, mutta he tekivät ratkaisevan maalin.

Tämän hän luki huonon vartiointipelin tiliin. Myös Beckhamista oli kuulemma puhuttu, katsottu häntä videolta ja puhuttu lisää, mutta sitten "tarvittiin vain hetkellinen huomiokyvyn menetys".

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat