Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Matthäus: Paluu maajoukkueeseen oli erhe

urheilu

Jalkapallomaaotteluiden ME-mies Lothar Matthäus luonnehti paluutaan Saksan paitaan virheeksi. Tiistaina 150:nnen maaottelunsa pelannut Matthäus ei koko joukkueen tapaan saavuttanut juurikaan juhlinnan aihetta.

Lothar Matthäus siirtyi Bayern Münchenistä USA:n kentille.

Saksa putosi EM-kisoista. Surkeuden sinetöi 0-3-tappio Portugalille. Matthäus luonnehti peliä painajaisuneksi, vaikkakin tiesi tapahtuneen todeksi.

- Tästä saavutuksesta (150:s maaottelu) voisi olla ylpeä, mutta sillä ei ole merkitystä viime viikkojen kaikkien ongelmien jälkeen, Matthäus ruoti Kicker-lehden haastattelussa.

Matthäus oivalsi myös, että kaikki olisi ollut toisin, mikäli hänellä olisi ollut jälkiviisautta etukäteen.

- Jos olisin tiennyt miten tämä päättyy, en olisi tullut takaisin (maajoukkueeseen), 39-vuotias Matthäus kertoi.

Matthäus liittyi haastattelussa keskusteluun Saksan jalkapalloilun tarvitsemasta rakennemuutoksesta.

- Nyt pitää tapahtua maajoukkueen historian suurin muutos. Ei vain urheilullisesti vaan myös henkilökohtaisella tasolla.

Matthäusin mielestä seuraavan valmentajan pitää valita pelaajansa uudenlaisin menetelmin. Taitojen ohella pitäisi varmistua pelaajan halusta edustaa maataan.

New York/New Jersey MetroStars -joukkuetta Yhdysvalloissa edustavaa Matthäusia on vilauteltu eronneen maajoukkuevalmentajan Erich Ribbeckin seuraajaksi. Matthäus sanoi, että tarjouksen tullessa hän todennäköisesti kieltäytyisi tehtävästä.

Matthäusin mielestä vankimmat ehdokkaat valmentajan tehtävään ovat italialainen Giovanni Trapattoni ja Bayer Leverkusenin Christoph Daum, joka tosin ehti jo kieltäytyä kunniasta saman Kicker -lehden kolumnissaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat