Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tshekki Jan Vopat vahvistaa HPK:n puolustusta

urheilu

Jääkiekon SM-liigassa pelaava HPK hankki riveihinsä keskiviikkona NHL:ää viiden kauden verran kokeneen Jan Vopatin. Tshekkipuolustaja allekirjoitti hämeenlinnalaisseuran kanssa kahden vuoden pestin.

Vopat, 27, ehti pelata NHL:ssä Los Angeles Kingsissä kolmena ja Nashville Predatorsissa kahtena kautena. Kaikkiaan arvostetuimmassa dollariliigassa runkosarjapelejä kertyi 126 ja pisteitä 11+20=31.

Vopat kiekkoili viime kaudella vain kuusi ottelua Predatorsissa ja kaksi IHL-liigan Milwaukee Admiralsissa. Vopatin paluu Eurooppaan johtuu allergiasairaudesta, sillä tshekki kärsi Nashvillessä oireiltaan nokkosihottumaa muistuttavasta ihosairaudesta.

Vanhalla mantereella Hartford Whalersin vuoden 1992 kolmannen kierroksen varaus ei ole moista sairastanut.

Vopatin pelaamista on kehuttu hyökkäysvoittoiseksi. Liikkuva puolustaja on taitava mailankäsittelijä, joka jakaa taklauksiakin ahkerasti.

Vopatin lisäksi HPK:lla on vahvuudessa kolme ulkomaalaispelaajaa: ruotsalaispuolustaja Jonas Junkka, ja tshekkihyökkääjät Ondrej Steiner sekä Roman Simicek. Junkan oikeudet laajennusvarauksessa Pittsburgh Penguinsilta huutanut tulokasjoukkue Columbus Blue Jackets ei ole tehnyt vielä tarjousta ja Simicek ei huhuista huolimatta ole jättänyt HPK:ta.

Hämeenlinnalaisjoukkue tähyää seuraavia rekrytointeja valmistautumisleiriltään. Tarkasteltavina ovat mm. puolustajat Jani-Matti Loikala (SaiPa), Timo Ahmaoja (SaPKo), sekä hyökkääjät Toni Suoniemi (FoPS), Jari Kesti (Sport) ja Tero Forsell (TPS).

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat