Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Elävä arkisto esittää
  • Viimeistä viedään

Karjalaisen moukari lensi 80,24

urheilu

Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen, 20, käynnisti Suomen yleisurheilumaajoukkueen urakan komeasti Euroopan cupin ykkösliigassa Norjassa lauantaina. Karjalainen heitti moukaria 80,24 metriä ja voitti kilpailun.

Olli-Pekka Karjalainen heitti toisena suomalaisena yli 80 metriä

Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen miesten toiveet noususta on haudattu. Joukkue on kilpailussa kuudentena 40 pisteellä 29 pistettä johtavaa Espanjaa perässä.

Suomen joukkueen asemaa heikensivät kolmen lajin jumbosijat (400 m, 1500 m ja pituus), joista pituushyppy tuli Niklas Rorariuksen loukkaantumisen takia.

Naisten kilpailussa Tshekki johtaa maiden välistä kamppailua ensimmäisen päivän jälkeen 60 pisteellä. Ruotsi on toinen 56 pisteellä ja suomalaiset kolmantena 50 pisteellä.

Karjalainen hurjassa kunnossa

Olli Pekka Karjalaisen moukarin voittotulos on alle 22-vuotiaiden Suomen ennätys, ja kauden kuudenneksi paras maailmassa.

Suomalaisista vain vuoden 1984 olympiavoittaja Juha Tiainen on pystynyt 80 metrin ylitykseen. Suomen ennätys 81,52 on Tiaisen nimissä vuodelta 1984.

Norjan kilpailuun Karjalainen ehti valmistua hyvin, ja tulosta syntyi. Nadderudin stadionin moukarihäkin suuaukko sai Karjalaiselta aluksi moitteita kapeudestaan. Miehen ensimmäinen heitto osui häkin reunaan, mikä sai heittäjän sisuuntumaan.

Kolmannella heitolla moukari lensi villisti noin 81 metriin, mutta putosi sektorin ulkopuolelle. Neljänteen heittoon seinäjokelainen keskittyi pitkään, ja heitti moukarin toisena suomalaisena koskaan yli 80 metrin viivan.

- Heitto olisi ollut mahdollinen jo Etelä-Afrikan leirillä. En ole halunnut puhua 80 metristä, koska on oltava tarkkana asetellessaan itselleen rajoja, ettei tule henkisiä esteitä, Karjalainen mietti.

Karjalainen toteaa tuloksen olleen työvoitto, mutta parempaa on odotettavissa. Sektorin ulkopuolelle päätynyt 81-metrinen hätyyttelee jo 16-vuotiasta Tiaisen SE-tulosta.

Heidi Hannula juoksi kahdesti voittoon

Naisten joukkueen lauantain sankari oli alkukauden paras suomalainen naispikajuoksija Heidi Hannula.

Oululainen ex-sprintteri Jukka Sihvosen valmentama juoksijatar pyyhälsi 100 metrin voittajaksi 2,3 sekuntimetrin vastatuulessa loistoajalla 11,74.

- Reaktio oli huono, kiihdytys onnistui hyvin, mutta lopussa juoksu taas hajosi, oululainen pohti suomalaiselle pikajuoksijalle harvinaista kansainvälisen kilpailun voittoa.

- Onhan se harvinaista herkkua, mutta jos se tästä alkaisi muuttua, niin saisi siitä useammin nauttia, Hannula aprikoi.

Hannulan kohdalla toive toteutui vajaat pari tuntia myöhemmin, kun hän toi kapulan naisten pikaviestijoukkueen ankkurinakin voittajana maaliin.

Viestijoukkueen aika 44,04 jäi vain 0,14 sekuntia Suomen Olympiakomitean asettamasta tulosrajasta 43,90.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat