Armstrong uusi voittonsa Ranskassa

Yhdysvaltalainen Lance Armstrong voitti maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon toisen kerran peräkkäin. Mutta saavutus oli Armstrongin, 28, elämän toiseksi tai kolmanneksi arvokkain.

Lance Armstrong polki Tour de Francen valtiaaksi

Suurimman taistelunsa syöpää vastaan käynyt Armstrong saapui sunnuntaina Pariisin Champs Elyseen maaliin pääjoukossa ja sijoittui loppuhuipennuksessa 76:nneksi. Italialainen Stefano Zanini oli kirinyt päätöspätkän voittoon tovia aiemmin.

Teksasilaisen Armstrongin yhteisajaksi Tour de Francen 21 etapilla mitattiin 92 tuntia 33 minuuttia ja kahdeksan sekuntia. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Saksan Jan Ullrichiin jäi kuusi minuuttia ja kaksi sekuntia. Kolmanneksi ehtinyt espanjalainen Joseba Beloki jäi yli kymmenen minuutin päähän. Beloki osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa.

Sunnuntaina letka kiersi Pariisin keskustaan viitoitettua rataa kaksitoista kertaa 138 kilometrin verran. Ihmiset hurrasivat ja Yhdysvaltain liput liehuivat.

"Hieno hetki koko perheelle"

Urakan päätyttyä Armstrong kohtasi vaimonsa Kristinin ja sai poikavauvansa Luken käsilleen. - Tämä on hieno hetki meille, Armstrong tiivisti tunteensa Luke sylissään. Kristin toisti saman sanoman ranskaksi.

Lance Armstrong iloitsi siitä, että ylsi kilvan voittajaksi ensi kertaa isänä. Hän kertoi saaneensa pojaltaan runsaasti motivaatiota.

- Tour oli raskas, kuten viime vuonnakin. Olen iloinen, että se on ohi. Nyt voin viettää enemmän aikaa näiden tyyppien kanssa (Kristinin ja Luken), Armstrong sanoi.

Luken päälle oli puettu keltainen paita - Ranskan ympäriajoa johtavan kilpailijan vaate. -.Hän pitää lehdistöstä enemmän kuin isänsä, Armstrong vitsaili.

(STT-AP-AFP-Reuters)