Suora

  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä

Popov harjoittelee ilman valmentajaa

urheilu

Helsingin EM-kisoissa 50:n ja 100 metrin vapaauintimestaruudet valloittanut Aleksandr Popov harjoittelee yksin valmistautuessaan Sydneyn olympialaisiin. Venäläisen valmentaja Gennadi Turetski auttaa Australian uintimaajoukkuetta sen loppumetreillä ennen kisojen alkua.

Popov on ennenkin harjoitellut yksin.

Popovin tavoitteena on voittaa ensimmäisenä miehenä uintihistoriassa olympiakultaa samassa lajissa kolmissa kisoissa. Turetskin ajasta suuri osa kuluu kuitenkin nykyään Australian valmentamiseen, ja Popov saa tyytyä kokemuksensa kartuttamaan omaan valmennustietouteen.

Niin Turetski kuin Popov ovat viettäneet jo hyvän tovin Australian urheiluopistolla Canberrassa, jossa valmentaja harjoittaa australialaisten opastamista. Popov harjoittelee samoissa maisemissa, mutta yksityisesti ilman valmentajaa.

- Olisihan se hyvä, että valmentaja olisi mukana auttamassa vähän, mutta olen tehnyt näin aiemminkin. Ei tämä ole pahaksi, Popov sanoi.

Popov on 50:n ja 100 m:n vapaauintien olympiavoittaja niin Barcelonassa 1992 kuin Atlantassa 1996.

Uimari seurasi Turetskia Australiaan jo vuonna 1993, kun valmentaja sai pysyvän pestin Canberrassa maajoukkueuimarien käskijänä. Venäläiskaksikko on pysytellyt kaakkoisella saarimantereella aina siitä lähtien, joskin reissattavaa Venäjän ja Australian maajoukkuevelvollisuuksien parissa on riittänyt.

Popov on varma, ettei menestyskaksikon vähäisellä yhdessäoloajalla ole merkitystä hänen mahdollisuuksiinsa voittaa lisää olympiakultaa Sydneyssä.

- Asia on niin, että olen tehnyt näin aiemminkin, joten tiedän kyllä mitä tehdä, Popov vähätteli.

- En tavoittele mitään. Yritän vain estää muut tavoittamasta omia maalejaan.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat