Suora

  • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
  • Ysäriä ja rillausta
  • Kuin savuna ilmaan

Kononen ja Sundstedt vaihtavat harjoitusmaisemia

urheilu

Kilpakävelijä Valentin Kononen ja maantiepyöräilijä Pia Sundstedt valmistautuvat Sydneyn olympialaisiin alkuperäisistä suunnitelmista poiketen Wollongongissa.

Valentin Kononen ei viihtynyt Canberrassa.

Kononen keskeytti lauantaina yhden miehen harjoitteluleirinsä pääkaupungissa Canberrassa ja matkaa kisakylän kautta Sydneyn eteläpuolella sijaitsevaan Wollongongiin.

- Canberrassa puiden kukinta aiheutti minulle yllättäviä allergiaoireita, joten katsoin parhaaksi muuttaa Wollongongiin. Kevät on siellä kuukauden pidemmällä kuin Canberrassa, joten asia korjaantunee sillä, Kononen kertoi.

Kononen viettää kaksi yötä Sydneyn kisakylässä ja jatkaa viimeistelyään maanantaista alkaen Wollongongissa. 50 kilometrin kävely kilpaillaan perjantaina 29. syyskuuta.

Liian vilkas liikenne

Maantiepyöräilyn naisten maailmancupissa toiseksi yltänyt Pia Sundstedt ei ole vielä Australiassa, mutta etujoukot tiesivät tehdä valinnan. Sundstedtin oli määrä hioa kisakuntoaan Sydneyssä.

- Harjoittelusta ei olisi Sydneyssä tullut mitään. Täällä pitäisi olla silmät takaraivossakin, jos haluaisi ajaa maantiellä turvallisesti, pyöräilyjoukkueen johtaja Kari Myyryläinen perusteli.

Sundstedt lähtee kohti kisakaupunkia tiistaina ja saapuu paikalle torstaina. Perjantaina hän osallistuu kisojen avajaisiin ja jatkaa leireilemään Wollongongiin. Naisten 120 kilometrin maantiekisa poljetaan tiistaina 26. syyskuuta.

Wollongongista on muodostumassa suomalaisurheilijoiden merkittävin leiripaikka olympialaisten kynnyksellä.

Suomalaisuimarit ovat leireilleet pikkukaupungissa jo viikon ja suuri osa yleisurheilijoista muuttaa paikkakunnalle maanantaina. Sydneystä on Wollongongiin matkaa noin 60 kilometriä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat