Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Judoka Kallion avausvastus Meksikosta

urheilu

Judoka Maarit Kallio puntaroi kisojen aattona pitkään, kuinka tärkeää menestyminen olympialaisissa hänelle onkaan. Kallion tavoitteena on parantaa Sydneyssä viime vuoden MM-kilpailujen yhdeksättä sijaa, mutta urheilun ulkopuolelta hän ei tahtonut keksiä vertailukohtia.

Kallion urakka alkaa lauantaina

- Onhan terveys tietysti ihmiselle tärkeämpi asia kuin urheilumenestys, Kallio jäi pohtimaan.

Vastaus ja sen etsiminen kuvastivat hyvin keskittymistä, jolla 24-vuotias judoka valmistautuu ensimmäisiin olympialaisiinsa.

Hän pääsee tatamille lauantaina, jolloin 48 kilon sarja otellaan kultamitalin ratkeamiseen asti.

Kallion olympiaedustus varmistui vasta elokuussa, kun hän sai villin kortin kansainväliseltä judoliitolta. Tunnustukseen kaivattiin kakkossija Saksan turnauksesta.

- Ei ainakaan tullut turhia paineita, koska tieto kisapaikasta tuli niin myöhään, Kallio totesi.

Hyvänä kilpailijana tunnettu Kallio ei muutenkaan kerää ylimääräistä höyryä kilpailujen takia. Enemmän paineita hänelle tulee, jos harjoitukset eivät suju odotetusti tai lihakset osoittavat kankeuden merkkejä.

Jalat maassa -asenteesta huolimatta Kallio pitää olympialaisia tärkeänä mahdollisuutena. Edes tapahtuman mittasuhteet eivät saaneet häntä hätkähtämään kuin hetkeksi.

- Onneksi olemme olleet täällä jo pari viikkoa, joten olen ehtinyt palautua alun olympiahuumasta maan pinnalle, Kallio kertoi.

Lisäjännitystä Kallio sai tiistain harjoituksista, joissa hän loukkasi vasemman kyynärpäänsä tehdessään verryttelyssä kärrynpyörää.

- Vamma ei vaikuta mitenkään ottelemiseen, Kallio vakuutti kokeiltuaan harjoittelua käsi teipattuna.

Meksikon Adriana Angeles arvottiin torstaina Kallion ensimmäiseksi vastustajaksi. Angeles oli mukana myös viime vuoden MM-kisoissa, joissa hän voitti yhden ottelun.

Vastustajat aakkosjärjestyksessä

Suomen yhden naisen judojoukkueen valmentaja Juha Salonen kommentoi arvontaa tyytyväisenä.

- Näissä kisoissa ei tietenkään ole yhtään helppoa vastustajaa, mutta ei meksikolainen ihan vaikeimmasta päästä ole, arvontaa seurannut Salonen kertoi.

Jos Kallio kukistaa meksikolaisen, hän kohtaa toisella kierroksella espanjalaisen Vanesa Arenasin. Suomalaisen vastustajat tuntuvat siis osuvan 21 judokan listalla aakkosjärjestyksessä.

Sarjan vahvin ennakkosuosikki on hallitseva maailmanmestari Ryoko Tamura.

Japanilaisen Tamuran lisäksi Sydneyssä kilpailevat muutkin Birminghamin MM-kisojen mitalistit: Kuuban Amarilys Savon ja Saksan Anna-Maria Gradante.

Kallio myöntää, ettei hänellä ole vielä resursseja mitaliin. Sijoittuminen kahdeksan parhaan joukkoon riittäisi lämmittämään hänen mieltään. Sen toteuttamiseksi hänen on oteltava liikkuvasti ja pysyttävä pystyssä.

- Matosta lähden yrittämään suoritusta vain hyvistä paikoista, Kallio tunnusti heikon kohtansa.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat