Mäkilän soling-miehistö parantaa

urheilu

Suomen soling-venekunta nousi maanantaina sijalta 11 kuudenneksi kahden purjehduksen jälkeen. Myös toisena päivänä pystyttiin avomerellä purjehtimaan vain yksi lähtö. Siinä Jali Mäkilän kipparoima miehistö oli neljäs.

- Vaikka kuudes sija on hyvä, ei mistään voi olla varma. Kaikki veneet ovat niin tasaisia, ja taso on niin kova, että mitä vain voi tapahtua, Mäkilä sanoi.

Jos sijan pystyy pitämään, saa kaksi vapaapäivää matc race -vaiheessa ja selviää varmasti epäonnistuneenakin yhdeksän sakkiin.

Veneet joutuivat odottelemaan lähtöä reilun tunnin. Mäkilän mukaan tunnelma oli aika hermostunut.

- En ole aiemmin nähnyt näitä kokeneita soling-purjehtijoita näin kuumina. Päivän kilpailua leimasivat monet arvaamattomat tuulen vaihtelut. Suomalaisvene pystyi noudattamaan suhteellisen hyvin etukäteistaktiikkaansa.

"Varman päälle purjehdusta"

Ensimmäisen vastatuuliosuuden jälkeen ylämerkillä Suomen soling oli toisena. Mahdollisuudet olisivat riskinotolla olleet vaikka ykköseksi.

Suomalaiset eivät halunneet yrittää riskiä, koska voiton sijasta olisi voinut myös epäonnistua. Loppua kohti vene menetti pari sijaa, koska tuulen muutoksiin ei haluttu lähteä mukaan.

- Jos olisi hermostunut ja tehnyt virheitä lähtemällä hakemaan vetoapua, olisi tilanne voinut johtaa huonompaan tulokseen.

Lähdön voitti Ukrainan Sergei Pitshuginin kipparoima miehistö, mutta ykkössijansa säilytti nyt viidenneksi jäänyt Hollannin Roy Heinerin venekunta.

Myös naisten mistral-purjelaudalla päästiin kilpailemaan vain yksi lähtö. Minna Aalto jäi 20:nneksi ja putosi kolmen kilpailun jälkeen yhteiskilpailun 16:nneksi.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat