Suora

  • Elävä arkisto esittää

Suomi hyvässä vireessä Englantia vastaan

urheilu

Päävalmentaja Antti Muurisen mukaan häviö Kreikalle pyyhitty pois mielistä, ja joukkue lähtee hyvällä fiiliksellä keskiviikkoiseen otteluun Englantia vastaan. Myöhään maanantai-iltana Suomeen saapunut Englannin maajoukkue kärsii uusista loukkaantumisista.

Antti Muurinen sanoi tunnelman joukkueessa olevan hyvä

Pelissä Kreikkaa vastaan Suomi vaihtoi taktiikkansa yhteen kärkeen ensimmäisen jakson jälkeen.

Muurinen ei suostunut paljastamaan, käyttääkö Suomi keskiviikon ottelussa yhtä vai kahta kärkeä. Yhden kärjen systeemillä kaatuivat sekä Norja että Albania.

- Toisaalta ensijaksolla Kreikkaa vastaan meillä oli paras tilanne tehdä maali, joten molemmat vaihtoehdot Englantia vastaan ovat mahdollisia.

- Suomen jalkapalloilu ei ikävä kyllä ole vielä valmista, mutta kehittyy, ja Kreikan -matkakin antoi taas vähän lisää, Muurinen analysoi.

Maajoukkueella oli pienet harjoitukset tiistaina aamupäivällä ja Muurisen mukaan tunnelma joukkueessa on erittäin hyvä ja motivoitunut.

- Toivottavasti esityksemme on sellainen, että se herättää yleisön 12:nneksi pelaajaksi, toivoi Muurinen.

Englanninkaan lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset. Kevin Keegan erosi tappiollisen Saksa-ottelun jälkeen ja lisäksi Manchester Unitedin tähtipelaaja David Beckham on poissa loukkaantumisensa takia.

- En kiellä, etteikö Beckhamin poisjäänti olisi meille hyvä uutinen. David on tappoase, jolle ei välttämättä löydy korvaavaa pelaajaa, Muurinen myönsi.

Englannin maajoukkue saapui Suomeen

Englannin maajoukkueen vt. päävalmentaja Howard Wilkinson esitteli maanantaina Helsingissä uuden kapteenin, Arsenalin topparin Martin Keownin.

Joukkue saapui Helsinki-Vantaalle salaa illalla ja majoittui keskustan hotelliin. Ensimmäinen tiedotustilaisuus oli järjestetty toisessa hotellissa lähellä olympiastadionia myöhemmin illalla.

Keown korvaa kapteenina selkävaivaisen Tony Adamsin, jonka vamma tuli maanantain aamuharjoituksissa.

Lisäksi Paul Ince sai vaimonsa odotettavissa olevan synnytyksen takia luvan palata kotiin.

Tilalle Wilkinson kutsui ManU:n hyväkuntoisen kärkipelaajan Teddy Sheringhamin sekä 21-vuotiaista tämän seurakaverin Wesley Brownin.

- Tämä on vaikea peli meille keskiviikkoiltana. Se on kuuden pisteen ottelu, sillä sen verran olemme Saksasta perässä, jos häviämme.

Wilkinson sanoi tietävänsä hyvin suomalaisen jalkapalloilun ammattimaisuuden.

- Tunnen paljon pelaajia ja ihmisiä Suomesta ja voin sanoa, että tämä on meille todella tiukka peli.

Wilkinson lupasi ilmoittaa joukkueen avauskokoonpanon jo tiistaina.

- Meillä on kaksi harjoitusta, ja ensimmäisen jälkeen minun täytyy tietää toista harjoitusta varten, miten pelaamme. Joukkue saa kuulla aloituksen ensin, mutta aion kertoa sen jälkeen valintani myös medialle.

Stadionilla ennätysmäärä poliiseja

Keskiviikkoillaksi Helsinkiin odotetaan noin 3000 brittikatsojaa. Heistä 2800 on hankkinut lippunsa Englannin jalkapalloliiton kautta.

- Jalkapallo-ottelussa Suomessa ei koskaan ole ollut näin paljon järjestyksenvalvojia, kertoi Pasilan poliisipiirin päällikkö Pentti Pöyry.

- Määrä ei ole ulkopuolisten laskettavissa, sillä vain osa on näkyvästi esillä. Osa ei ole lainkaan tunnistettavissa poliisiksi.

Englantilaisille on järjestetty bussikuljetus suoraan Helsinki-Vantaan lentokentältä Hammarskjöldintien päähän ja heidät ohjataan suoraan F-katsomoon. Myös muualta kuin Englannin jalkapalloliiton kautta lippunsa hankkineet pyritään ohjaamaan samaan katsomonosaan.

Englannista on tulossa myös ns. "spottereita" tunnistamaan hankaliksi tunnettuja jalkapallofaneja.

YLE24 STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat