Tuomas Sammelvuo italialaiseen huippuseuraan

urheilu

Suomen maajoukkueen runkopelaaja Tuomas Sammelvuo jatkaa lentopallouraansa italialaisessa huippuseurassa Alpitour Cuneossa. Seura pelaa maailman kovimmaksi kehutussa Italian A1-liigassa.

Tuomas Sammelvuon siirtyy italialaiseen huippuseuraan Cuneoon.

- A1-liiga on aina ollut tavoitteeni. Nyt on mahtava olo, kun pääsin vielä tällaiseen huippujoukkueeseenkin. Kai tässä palkitaan vuosien työ, iloinen Sammelvuo kertoi.

Cuneo on 55 000 asukkaan pikkukaupunki tunnin ajomatkan päässä Torinosta. Alun perin Sammelvuon piti pelata tällä kaudella juuri A2-liigan Torinossa.

- Torino ja Cuneo ovat samaa yhteisöä, joten siirtyminen on sillä lailla helppoa. Muutin maanantaina Cuneoon ja illalla olin jo kentällä harjoitusottelussa Pariisi vastaan. Pelasimme neljä erää ja minä olin kolme erää kentällä, Sammelvuo kertoi.

Tiistaina hänellä oli ohjelmassa joukkueen esittelytilaisuus ja virallinen peli Pariisia vastaan.

Kova kilpailu pelipaikasta

Keskiviikkona ratkeaa, onko Sammelvuon sopimus yksi- vai kaksivuotinen. Muuten sopimusasiat ovat kunnossa, ja Sammelvuo kehuu kontrahtiaan parhaaksi, mitä hänellä on koskaan ollut.

- Täytyy olla tyytyväinen, muttei liian tyytyväinen. En halua tänne istumaan penkille.

Sammelvuon pelipaikalla riittää kilpailua. Cuneossa on kolme vastaanottajaa, ja valmentajan mukaan pelipaikan saa se, joka sen ansaitsee.

Cuneon valmentaja on Italian entinen maajoukkuepassari, 39-vuotias Ferdinando de Giorgi, joka on edelleen mukana myös pelaajana.

Cuneossa lentopalloilevat muun muassa Italian maajoukkuemiehet Andrea Sartoretti ja Luigi Mastrangelo sekä unkarilainen Sandor Kantor. Kovan luokan pelimies on myös kuubalainen loikkari Maikel Cardona.

Joukkueen listoilla on lisäksi Espanjan tähti Rafael Pascual, mutta hän haluaa lähteä seurasta kesken sopimuskauden Japaniin pelaamaan.

Seuralla menestystä viime aikoina

Cuneo sijoittui viime kaudella liigassa neljänneksi eikä pääse tällä kertaa pelaamaan Euroopan cupeissa. Seura on viime vuosina menestynyt loistavasti Euroopan cup-voittajien cupissa, jonka se voitti 1997 ja 1998 sekä sijoittui toiseksi vuosina 1999 ja 2000. Viime kaudella se voitti myös Italian supercupin, jossa kohtaavat liigan ja cupin mestari.

- Cuneon johtoportaan mukaan Treviso on tämän kauden liigassa yli muiden ja Modena himpun verran sen perässä. Sitten tulevat Cuneo, Rooma ja Macerata, Sammelvuo kertoi.

24-vuotias ja 193-senttinen suomalainen aloittaa liigapelit Cuneon paidassa avauskierroksella ensi sunnuntaina vierasottelussa Ferraraa vastaan.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat