Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Muurinen ei kertonut joukkueen aloituskokoonpanoa

urheilu

Suomen kokoonpanon ympärillä ottelupäivän alla leijui tavanomainen salamyhkäisyys. Päävalmentaja Antti Muurinen tyytyi vain toteamaan, ettei joukkueessa ole monta muutosta lauantai-illan MM-karsintapelistä Kreikkaa vastaan.

Mika Nurmelan paikka aloituksessa ei selvinnyt ottelupäivän alla.

- Tämä on todella tärkeä peli, ja odotukset ovat korkealla. Olemme itse nälkäisiä, mutta toivottavasti paineet ovat kuitenkin vastustajalla, Muurinen sanoi.

Muurinen toivoo maajoukkueen saavan yleisön (36 200 katsojaa) mukaan - tosin 10 prosenttia heistä on brittejä.

- Meidän on oltava aktiivisia ja itse pelillisesti herätettävä yleisö kannustamaan.

Englannin valmentaja Howard Wilkinson kertoi auliisti avauksensa keskiviikkoillan peliin. Muurinen ei vähättele vastustajansa nimilistan perusteella.

- Englannilla on maajoukkueeseen tarjolla Euroopan huippuluokan miehiä kahden joukkueen verran. Varmasti he näin ollen saavat 11 kovaa ja teknistä pelaajaa aloittamaan.

Niemi pelikuntoinen

Maalivahti Antti Niemi on Muurisen mukaan pelikuntoinen.

- Kipupiste on selästä siirtynyt eri paikkaan, ja vamman luonne on erilainen, mutta jos ei mitään käännettä tapahdu, hän on terve pelaamaan.

Tämä ei kuitenkaan välttämättä todista sitä, että Niemi olisi kahdesta maalivahdista se, joka pelaa.

Päävalmentajan pyöritteli myös Suomen ryhmittymää kentällä. Vaihtoehtoina ovat Kreikka-ottelun ensijakson kahden kärjen systeemi tai puoliajalla vaihdettu yhden piikin ja kahden laitalinkin ryhmitys.

Muurinen myönsi, että Englannin pelityyli sopii Suomelle sikäli paremmin kuin Kreikan, että se muistuttaa jossain määrin skandinaavista.

- Mutta tämä pätee myös päinvastoin, hän lisäsi.

STT-YLE24

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat