Sanna Lehtimäki joukkokolarissa

Pyöräilijä Sanna Lehtimäkeä koko kauden vaivannut huono onni jatkui maantiepyöräilyn MM-kilpailuissa Ranskassa. Lehtimäki joutui usean ajajan kolariin jo ensimmäisellä kierroksella, ja kaatui pahasti väistöyrityksistään huolimatta.

Sanna Lehtimäki loukkaantui kolarissa maantiepyöräilyn MM-kisoissa.

Rytäkässä Lehtimäellä murtuivat sekä kyynär- että värttinäluu, ja hän päätyi välittömästi sairaalaan tutkittavaksi ja mahdollisesti myös pikaisesti leikkaukseen.

Sanna Lehtimäki oli Suomen ainoa MM-naisedustaja, sillä Pia Sundstedtin jalka leikattiin alkuviikolla, ja Sari Saarelainen sairastui ennen kilpailuja.

Stahourskaia vei mestaruuden

127,9 kilometrin maantieajon maailmanmestaruuden voitti Valkovenäjän Zinaida Stahourskaia, joka teki ratkaisevan irtioton kuudennella kierroksella. Hän pystyi ajamaan soolona yli kolme kierrosta muiden takaa-ajosta huolimatta. Stahourskaian voitto oli selvä, sillä toiseksi sijoittunut Hollannin Chantel Beltman hävisi lähes puolitoista minuuttia.

Ruotsalaisnaisten menestys sateisessa ja koleassa Plouayssa oli odottamattoman hyvä, sillä naapurimaamme edustajat veivät seuraavat sijat. Madeleine Lindberg pyöräili pronssia, ja Susanne Ljungskog sijoittui neljänneksi.

Ennakkosuosikkeina kisaan lähteneet liettualaiset ja ranskalaiset Jeannie Longon johdolla eivät onnistuneet nousemaan kärkitiloille.

STT