Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tiia Einola keilasi MM-pronssia

urheilu

Suomalaiskeilaajat pääsivät 24-vuotiaitten MM-kilpailuissa Dominikaanisessa tasavallassa heti avauslajissa mitalikantaan, kun Tiia Einola keilasi pronssia naisten kuuden sarjan henkilökohtaisessa pelissä.

Kultamitalin vei kuten myös aikuisten MM-kisoissa Abu Dhabissa Yhdysvaltain Kelly Kulick mahtituloksella 1 366. Hopeaa sai hänen joukkuetoverinsa Diandra Hyman 1 313. Tiia Einolan pronssitulos oli 1 269.

Piritta Kantola oli viides tuloksella 1 259, Heidi Larnia 30:s ja Terja Lucenius 67:s.

- Neljä ensimäistä sarjaa peli oli hallussa. Sain hyviä heittoja ja osumia, ja keilatkin lähtivät mukavasti, Einola kertoi.

- Sitten vaihdoimme alkupään radoille. Ensimmäisellä rataparilla oli nopeampaa, enkä saanut siitä oikein kiinni. Viimeisessä sarjassa ratapari oli taas hitaampi ja tein vääriä valintoja, enkä löytänyt oikeaa linjaa ennen kuin kymppiruudussa. Olen kuitenkin tyytyväinen peliini, vaikka olisihan tuo voinut mennä vielä paremminkin, Einola kertoi.

Einolan ohella myös Piritta Kantola pääsi keilaamaan aamuerässä, jonka tulostaso oli iltaerää korkeampi.

- Olosuhteet tuntuivat helpoilta, mutta huonoja heittoja ei kuitenkaan saanut tehdä, Kantola mietti. - Peli pysyi kasassa koko ajan, mutta olisin tarvinnut toisen kunnon elättisarjan. Ensimmäisen 244:n jälkeen kaikki loput sarjat olivat 2-0-jotain, mahdollisuuksia oli parempaakin. Nyt kuitenkin opittiin ratojen metkuja ja tärkeimmät peli ovat vasta edessä, Kantola pohti.

Iltaerässä Heidi Larnia sai kokoon 1 139 ja Terja Lucenius 1 069.

- Ei ollut välinettä, Heidi Larnia manasi. - Osuin ihan mukavasti, mutta kaatoja ei vaan tullut.

Larnialla jäi pystyyn paljon yksittäisiä keiloja. Terja Luceniuksen heitto oli kateissa koko ajan.

Toisessa erässä jännitettiin viimeiseen heittoon saakka Einolan pronssia. Filippiinien Liza del Rosario oli jo neljä pistettä suomalaisen edellä, mutta kahdeksannessa ruudussa tuplan päälle hän sai vain seitsemän keilaa ja paikon jälkeen yhdeksännessä jäi yksi pystyyn, varmistaen Tiialle vähintään jaetun mitalin. Ylimääräisellä syntyi eroa kaksi pistettä suomalaisen eduksi.

Malesian maineikas Shalin Zulkifli oli myös mukana mitalitaistossa, mutta viimeisen sarjan 188 jätti hänet kuudenneksi Kantolan taakse.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat