Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Jani Kauppila Glasgow Rangersiin

urheilu

Kuluneen jalkapallokauden Oulun Tervareissa pelannut keskikenttämies Jani Kauppila, 20, siirtyy skotlantilaiseen huippuseuraan Glasgow Rangersiin. Kauppila liittyy seuraan suoralla kaksivuotisella sopimuksella. Hän matkustaa Skotlantiin tammikuun alussa, jolloin joukkue lähtee kolmen viikon leirille Australiaan.

- Kulunut kausi oli hieno ja siirto on unelma, josta aikaisemmin oli vain haaveiltu, Kauppila iloitsi.

Hän oli suunnitellut tammikuussa varusmiespalvelukseen menoa, mutta se siirtyy tulevaisuuteen ammattilaiskentille siirron johdosta.

OTP:n ja OLS:n kautta Tervareihin siirtynyt Kauppila kävi lokakuussa harjoittelemassa uuden seuransa kanssa ja otteet miellyttivät joukkueen manageri Dick Advocaatia.

Oululainen kuuluuu heti edustusjoukkue/reservijoukkueen miehistöön.

- Kauppila vakuutti osaamisellaan ja taidoillaan. Hänen otteensa olivat hyvin ennakkoluulottomia. Hän on monipuolinen pelaaja ja hallitsee pallon molemmilla jaloillaan, Advocaat sanoi.

Testileirin ja sitä kautta mahdollisuuden siirtymiselle järjesti Tervareiden hallituksen jäsen hollantilainen Theo de Jong.

Väisänen sanoi sopimuksensa irti Kreikassa

Neljä kautta ammattilaiskentillä jalkapalloillut oululainen Ville Väisänen sanoi reilu viikko sitten irti sopimuksensa kreikkalaisen pääsarjajoukkueen Ethenikos Asterasin kanssa.

- Syyt olivat osin pelilliset, vaikka pelasinkin viisi ottelua ja tein kaksi maalia. Lähdin Kreikkaan Hollannista hakemaan uutta potkua uralle, mutta kehityksen kannalta se ei ollut hyvä ratkaisu, Väisänen kertoi perjantaina kotikonnuillaan.

Kuluvaa kautta viisi kuukautta Kreikassa pelannut Väisänen sanoi pääsyyn kotimaahan paluuseen olleen kuitenkin taloudellisen.

- Palkat olivat myöhässä eikä homma toiminut niin kuin oli luvattu ja sovittu.

Ennen siirtymistään Kreikkaan Väisänen ehti pelata kolme kautta Hollannin pääsarjassa De Graafschapin joukkueessa.

- Hinku on edelleen kova Euroopan kentille, mutta suomalaisseuratkaan eivät ole pois laskuista. Tervareitakin olisi kiva olla nostamassa liigaan, hän sanoi.

Väisänen sanoi olevansa erittäin onnellinen oululaisen Jani Kauppilan perjantaina tekemästä kahden vuoden sopimuksesta Glasgow Rangersiin.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat