Suora

  • Urheiluruutu

Popov mielii takaisin pikamatkojen kuninkaaksi

urheilu

Venäläinen uintitähti Aleksandr Popov aikoo hankkia takaisin pikamatkojen kuninkuuden. Popov joutui seuraamaan Sydneyn olympialaisissa nuoremman kaartin menestyskulkuetta.

Popov lähti Sydneyyn 50 ja 100 metrin vapaauinnin ME-miehenä. Kahden perättäisen olympiakullan jälkeen Popov joutui tyytymään hopeaan paraatimatkallaan 100 metrillä. 50 metrillä venäläinen jäi ankeasti kuudenneksi.

Popovilta vietiin myös 100 metrin maailmanennätys. Kisojen hohdokkaimmaksi uimariksi kohonnut hollantilainen Pieter van den Hoogenband pyyhälsi satasen ME-aikaan 47,84 jo välierissä. Hoogenband vei myös 200 metrin vapaan kultamitalin. 50 metrillä Popovia ja muita nöyryytti yhdysvaltalaiskaksikko Anthony Ervin ja Gary Hall. Van den Hoogenband oli kolmas.

Popov jatkaa Ateenaan asti?

Takaiskuista huolimatta tai juuri niiden takia Popov aikoo jatkaa ainakin pari vuotta. Hän ei ole varma jaksaako Ateenan olympialaisiin 2004 asti.

- Aloitin urani Ateenassa, mutta mietin lopetanko ennen vai jälkeen Ateenan, Popov kertoi.

Van den Hoogenbandin maailmanennätyksen rikkomisesta Popov on innoissaan.

- Vastaus on yksinkertainen. Minun pitää uida alle 47 sekunnin. Mutta miten...siinä on ongelma, Popov tuumi.

Popov luetteli tarvittaviksi eväiksi mm. lahjakkuuden, tahdon sekä valmentajan tuen.

- Uskon, että minulla on kyky siihen, meidän pitää vain keksiä oikea ajankohta. Kaikkien palasten sovittaminen yhteen on vaikeaa. Siksi aioimme suunnitella valmistautumisen ensi vuoteen huolellisesti, Popov kertoi.

- Helpolla en luovuta.

STT AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat