Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Johansson AIK:hon, Giroux Jokereihin

urheilu

Ruotsin maajoukkuepuolustaja Thomas Johansson, 30, pelaa tiistaina ainakin tältä keväältä viimeisen kerran Jokerien paidassa. AIK:hon siirtyvän Johanssonin tilalle vaihtokaupassa tulee HIFK:ssa tällä kaudella pelannut Ray Giroux.

Keskiviikkona hän on jo AIK:n harjoituksissa Tukholmassa ja esiintynee torstaina Globenissa HV 71:tä vastaan. Yhdeksän kautta Djurgårdenissa pelattuaan hän siirtyi viime kevään mestaruuden jälkeen yllättäen Helsinkiin.

Syynä nopeaa seuranvaihtoon Djurgårdenin paikalliskilpailijan riveihin on Johanssonin vaimon sairastuminen.

Vaimo makaa Tukholman Karoliinisessa sairaalassa. Hänen tilansa on vakaa, mutta viipyminen sairaalahoidossa kestänee vielä 6-8 viikkoa. Siksi on parempi, että aviomies ja poika palaavat myös Tukholmaan.

Johanssonin ensimmäiset Jokeri-kuukaudet eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Avausmaalia saatiin odottaa 25 ottelua viimeiseen joulutaukoa edeltäneeseen peliin asti.

Mutta Tre Kronorissa hänellä meni paremmin. Johansson oli Ruotsin parhaita Baltika-turnauksessa, ja ennen matkaa Moskovaan hän teki maaottelussa kaksi maalia Suomen verkkoon.

Jokerien ja AIK:n yhteistyö ja Hjallis Harkimon omistus molemmissa mahdollisti humaanisen ja sosiaalisen ajattelutavan toteuttamisen.

Vaihtokauppana AIK lähettää puolustaja Ray Giroux'n lainaksi Jokereihin. Giroux pelasi marraskuun loppuun HIFK:ssa, josta siirtyi Jan Calounin tieltä Ruotsiin vapauttaakseen yhden paikan ulkomaalaiskiintiössä.

Myös Giroux esiintyy vielä tiistain vieraspelissä AIK:ssa Björklöveniä vastaan, kunnes ilmestyy HIFK:n paikalliskilpailijan sotisopaan.

STT

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat