Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Dettmannille katkera jatkoaikatappio Saksassa

urheilu

Suomalaisvalmentaja Henrik Dettmannin ura koripalloilun Saksan Bundesliigassa Braunschweigin peräsimessä alkoi tappiolla Brandt Hagenille. Peräti 5400-päisen kotiyleisönsä edessä Dettmann joukkueineen joutui taipumaan jatkoajan jälkeen 98-103.

Henrik Dettmannin joukkue koki niukan tappion.

Myös Saksan maajoukkueen päävalmentajana toimiva Dettmann ryhtyi Braunschweigin luotsiksi joukkueen ajauduttua talousvaikeuksiin. Hän valmentaa Saksan koripalloliiton suostumuksella joukkuetta toistaiseksi, kunnes seuran asiat saadaan kuntoon.

Viikonvaihteen Bundesliiga-kierroksella Saksassa pelaavista suomalaisista pelikentällä nähtiin ainoastaan Maurizio Pratesi.

Maajoukkuetakamiehen Telekom Baskets Bonn haki sarjapisteet Ulmista loppuluvuin 103-91. Pratesi pelasi varttitunnin, jona aikana teki neljä pistettä ja ottaen yhden levypallon.

Muista suomalaispelaajista Bayer Leverkusenin Markku Larkio toipuu parhaillaan nilkkaleikkauksestaan eikä ollut mukana, kun Leverkusen voitti Frankfurt Skylinersin 100-84.

Pratesin Bonn vankisti Ulm-voitollaan asemiaan sarjakakkosena (voittosuhde 10-3). Edellään sillä on vain tappioitta 12 ottelua pelannut Alba Berliini.

Leverkusen (9-4) on 14-joukkueisen Bundesliigan kolmantena, Würzburg (6-6) kuudentena ja Braunschweig (6-7) seitsemäntenä.

Kuisman joukkueella vaikeaa Ranskassa

Ranskassa Martti Kuisman Montpellier kärsi viikonvaihteessa kauden 10:nennen tappionsa. Vierailija Dijon osoittautui vahvemmaksi 88-75. Kuisma raatoi kentällä 21 minuuttia.

Tilastoihin 207-senttinen suomalainen kokosi kahdella kolmosella ja onnistuneella vapaaheitolla seitsemän pistettä, kuusi levypalloa ja yhden riiston.

Montpellier on voittanut 12:sta pelaamastaan ottelusta kaksi. Se on Ranskan 16 joukkueen pääsarjassa Pro A:ssa viimeisenä.

Lohtua Montpellierille tuo se, että sarjataulukossa vain yhden voiton päässä on neljän joukkueen rypäs, jossa kaikki ovat pelanneet ottelun Montpellieriä enemmän.

Riihelä urakoi joulun välipäivinä

Ruotsalainen M7 Basket oli Euroopan "suomalaisjoukkueista" ainoa, joka joutui huhkimaan joulun välipäivinäkin. Ennen vuodenvaihdetta M7 voitti Sallen Basketin 82-54 ja hävisi Norrköping Dolphinsille 94-105.

Pasi Riihelä kirjautti Sallen-ottelussa 26 minuutissa tehot 15/4 ja Norrköpingiä vastaan puolessa tunnissa 9/6.

Viikonvaihteensa M7 Basket vietti suomalais-ruotsalaisen liigan merkeissä.

Perjantaina se joutui taipumaan karkkilalaiselle Team Componentalle 81-84. Riihelä heitti 14 pistettä. Sunnuntaina M7 kuritti Kouvoja lukemin 87-80. Riihelä merkkautti tilastoihin viisi pistettä, 12 levypalloa, kolme riistoa ja kaksi torjuntaa.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat