Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Hänninen haastaa maailman huiput

urheilu

Suomen pikaluistelun tämän hetken kirkkaimmalla tähdellä Janne Hännisellä, 25, on edessään kauden päätavoite. Sprintterien MM-kisat luistellaan Inzellissä Saksassa lauantaina ja sunnuntaina.

- MM-kisoissa pyrin ehjiin suorituksiin ja sitä kautta viiden parhaan joukkoon, Hänninen pohtii. Hänen lisäkseen Suomesta on mukana vain Risto Rosendahl.

Seuraavana viikonloppuna maailman sprintteriluistelun kerma on koolla Helsingin Oulunkylässä. Silloin Suomi saa kummallekin (500 m, 1 000 m) matkalle mukaan molempina päivinä viisi miestä.

Mukana ovat Hännisen lisäksi Rosendahlin (Vesa ja Risto) ja Koskelan (Pekka ja Pasi) veljekset sekä Jarmo Valtonen.

Naisista Suomen ainoat edustuskelpoiset ovat Johanna Laine ja Anna Horsmalahti, kun Jenny Andberg-Ervik on avioliiton ja äitiyden myötä laittanut Norjassa luistimet nurkkaan ainakin kilpailumielessä, ja myös 5 000 metrin matkamestari Outi Aunula jo pikemminkin jäähdyttelee.

Hänninen odottaa Helsingin kisoja mielenkiinnolla. -.Toivottavasti keli suosii. Tavoitteeni on, että pääsisin palkintopallille ainakin kerran.

Alkukausi tyydyttää

Alkukauden luistelut antavat lupauksia hyvästä MM-menestyksestä. Maailmancupissa Etelä-Koreassa Hänninen sijoittui 500 metrillä toiseksi.

Seinäjoen SM-kisoissa joulukuun lopussa hän teki kotimaanratojen SE:t 500 ja 1 000 metrillä sekä yhteispisteissä.

- Olen kauteeni tähän mennessä hyvinkin tyytyväinen, lukuun ottamatta Naganon maailmancupia, jossa minulla oli välineongelmia, Hänninen kertoi.

HLK:ta edustava Hänninen on luistellut jo muutaman talven maailman terävimmän huipun tuntumassa. Kaksi vuotta sitten hän oli MM-kisoissa yhteispisteiden kahdeksas. Maailmancupissa hän sijoittui 1 000 metrin kokonaistuloksissa kuudenneksi.

Viime kausi meni heikommin liiallisen harjoittelun vuoksi, mutta nyt kaikki näyttää taas hyvältä. Hännisen mukaan myös viimeistelyleiri Italiassa onnistui. Viime lauantaina hän voitti harjoituskisan 500 metrillä hyvällä ajalla 36,22.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat