Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Outi Kettusen kilpailukielto lyheni

urheilu

Ampumahiihtäjä Outi Kettusen kilpailukielto on pudotettu yhteen vuoteen. Kettunen voi valmistautua nyt Salt Lake Cityn olympialaisiin 2002.

Outi Kettunen saa mahdollisuuden Salt Lake Cityn olympialaisiin.

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton Ibun hallitus käsitteli Anterselvassa uudelleen Kettusen positiivisen dopingtuloksen ja puolitti aiemmin määräämäänsä kahden vuoden kilpailukiellon. Kettusen panna päättyy 13. syyskuuta 2001.

Kettusen positiivinen doping-näyte johtui hänen käyttämästään luontaistuotteesta, joka jätti merkkejä kielletystä nandrolonista. Kettusen käyttämä luontaistuote lisättiin kiellettyjen aineiden listalle vasta suomalaisen jo annettua positiivisen näytteensä.

Valitus tuotti tulosta

Kettunen jätti päätöksestä valituksen Ibun välimiesoikeudelle Myöhemmin hän vaihtoehtoisesti pyysi uutta Ibun hallituksen käsittelyä.

Ibun hallitus käsitteli asian uudelleen ja pyysi vielä Kettuselta kirjallista vastausta, tyytyykö hän tähän ratkaisuun. Kettunen vastasi myöntävästi.

Alunperin Suomen ampumahiihtoliitto oli kansallisen ADT:n suosituksesta määrännyt seuraamukseksi vain varoituksen.

Kettunen ehti jo kilpailla kauden ensimmäisessä maailmancupissa joulukuussa Anterselvassa, kun kansainvälinen liitto kuuli häntä ja määräsi kilpailukieltoon.

"Puoli voittoa"

Kettusta Ibun ratkaisu miellytti, vaikka hän kokee edelleen saaneensa epäoikeudenmukaisen kohtelun käytettyään tietämättömänä luontaistuotetta.

- Onneksi IBU:n hallitus tajusi, etteivät asiat niin olleet, kuin he joulukuussa luulivat, ja paremmin papereihin tutustuttuaan tekivät tämän päätöksen, Kettunen totesi.

- Tämä oli puoli voittoa. Tyydyimme IBU:n uuteen käsittelyyn, koska välimieskäsittelyssä olisi mennyt niin paljon aikaa, että kausi olisi kuitenkin mennyt ohi.

- Jos olisimme joutuneet vielä viemään valituksen Sveitsin urheiluvälimiesoikeuteen CAS:ään, olisi oikeudenhaku tullut myös valtavan kalliiksi, Kettunen muotoili.

Kettunen on puolentoista kuukauden kilpailukiellon aikana harjoitellut kertomansa mukaan aika lujasti.

- Olen pystynyt vähän eri tavalla harjoittelemaan kuin aiemmin. Olen löytänyt takaisin vanhaa herkkyyttäni, kun se kärsi ja katosi voimaharjoittelun myötä.

STT-YLE24

Suosittelemme

Tuoreimmat