Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Kettunen 7:s EM-taitoluistelussa

urheilu

Vasta 19-vuotias helsinkiläinen Elina Kettunen sijoittui taitoluistelun EM-kilpailuissa Bratislavassa seitsemänneksi. Kettunen pystyi nousemaan ehjän vapaaohjelmansa jälkeen kaksi pykälää aivan Euroopan terävimmän kärjen tuntumaan.

Kettusen vapaaohjelma onnistui lähes nappiin. Vain yhdessä hypyssä suomalainen tippui töksähtäen molemmille luistimille, mutta muuten hypyt sujuivat kauniisti ja ilmavasti. Kettusen vapaaohjelmaan sisältyi viisi onnistunutta kolmoishyppyä.

Tuomarit antoivat Kettuselle pisteitä teknisestä suorituksesta 4,8 ja 5;2 väliltä ja taiteellisesta vaikutelmasta 4,6:sta 5,3:een.

Kettunen pystyi ohittamaan vapaaohjelmassaan ukrainalaisen luistelijan, joka oli kahdeksantena lyhytohjelman jälkeen. Yhden sijan ylemmäksi hän nousi vielä, kun Valko-Venäjän luistelija ei osallistunut vapaaohjelmaan.

Valoa taas näkyvissä

Kettusen seitsemäs sija tuo taas pitkästä aikaa valoa suomalaiseen taitoluisteluun. Venäläissyntyinen Alisa Drei on tähän asti ollut vuosia paras luistelijamme, mutta nyt Kettunen ohitti selvästi vanhan mestarin.

Drei epäonnistui lyhytohjelmassaan, mutta vei läpi vapaaohjelmansa kunnialla sijoittuen 19:nneksi.

Suomalaisen taitoluistelun tasosta vastasi pitkään jäätanssiparimme Susanna Rahkamo ja Petri Kokko, jotka nyttemmin ovat siirtyneet ammattilaisiksi. Kettusta ennen paras naisluistelijamme oli Kristiina "Tintti" Wegelius, joka sijoitti parhaimmillaan Innsbruckin EM-kisoissa vuonna 1981 neljänneksi ja saman vuoden MM-kisoissa kuudenneksi.

Kettusen ja Drein EM-kisasijoitukset takaavat luistelijoillemme kaksi edustuspaikkaa maaliskuussa kilpailtavissa MM-kisoissa Kanadan Vancouverissa.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat