Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rataennätykset uusiksi Oulunkylässä

urheilu

Sää suosi ja rataennätykset romuttuivat pikaluistelun maailmancupissa Oulunkylässä sunnuntaina, mutta kisojen suomalaistoivon Janne Hännisen luistin ei liikkunut yhtään sen livakammin kuin lauantaina.

Janne Hänninen etsii verikokeesta syytä heikkoon tuloskuntoon.

Kaksipäiväisen maailmancupin avajaispäivänä Hänninen luisteli sijoitukset 10:s ja 14:s. Sunnuntaina 500 metriä kulki ajassa 37,22, joka riitti 21:nneksi ja 1.15,19 puolta pidemmällä matkalla 19:nneksi.

- Maanantaina menen verikokeeseen. Katsotaan jos selitys on virus tai joku muu sellainen. MM-kisoista lähtien on ollut sama tilanne: ensimmäinen matka menee hyvin ja sen jälkeen vauhti putoaa matka matkalta, Hänninen ihmetteli.

Oulunkylän maailmancupin jälkeen Hänninen on 500 metrin maailmancupissa kuudentena, mikä takaa hänelle paikan maaliskuussa Yhdysvalloissa luisteltaviin matkakohtaisiin MM-kisoihin.

- Niihin kisoihin on kuusi viikkoa aikaa, joten ei syytä paniikkiin. Nyt vain täytyy selvittää mistä tämä johtuu. Normaalia väsymystä se ei ole, Hänninen arveli.

Muista suomalaisista Pekka Koskela luisteli 1 000 metrillä 19-vuotiaiden SE:n 1.16,03 ja selvisi 500 metrillä B-erän viidenneksi ajalla 37,66.

Risto Rosendahl oli pikamatkan kahdeksas ajalla 37,77. 1.000 metrillä Rosendahl kiisi ennätykseensä 1.15,11, kuten Hännistä lukuunottamatta lähes kaikki muut kisoissa olleet suomalaiset.

Wotherspoon tuplavoittajaksi

Kun lauantaina pikaluisteluhuippuja kiusanneet tuulet ja lumikuurot eivät olleet vauhtia pudottamassa Oulunkylässä luisteltiin rataennätykset molemmilla miesten ja naisten matkoilla.

Miesten pikamatkalla, 500 metrillä lauantain kolmonen, ME-mies Jeremy Wotherspoon kukisti sunnuntaina parinaan luistelleen Japanin Toyoki Takedan 0,06 sekunnilla rataennätysajalla 36,29.

Voitollaan Wotherspoon siirtyi maailmancupin kärkeen ohi sunnuntaina kolmanneksi luistelleen Japanin Hiroyasu Shimizun.

Tuhannella metrillä Wotherspoon korjasi toisen voiton ajalla 1.12,13. Kilpailussa oli ripaus draamaa kun maailmancupia johtava Norja Ådne Söndrål hylättiin väärän radanvaihdon vuoksi. Sisäradalla luistellut norjalainen kiilasi parinsa, Kanadan tuoreen maailmanmestarin Mike Irelandin eteen, vaikka ulkoradan luistelijalla on vaihdossa etuajo-oikeus.

Ireland uusi luistelunsa, mutta uupui 11:nneksi. Söndrålin johto maailmancupissa kutistui 22 pisteeseen.

LeMay Doan ei ollut yllätettävissä

Naisten 500 metrillä maailmancupia johtava Kanadan Catriona LeMay Doan ei ollut yllätettävissä toista kertaa. Hän paransi lauantain 500 metrin aikaansa yli sekunnin uudella rataennätyksellä 39,02.

Lauantaina LeMay Doan hieman yllättäen kukistanut Saksan Monique Garbrecht-Enfeldtin oli nyt kisan kakkonen 0,24 sekunnin erolla.

Kaikkiaan kahdeksan parasta kilpailijaa rikkoi 40 sekunnin ajan.

Naisten 1 000 metrillä maailmancupia johtava Garbrecht-Enfeldt otti ylivoimaisen voiton ajalla 1.19,40. Toiseksi sijoittui USA:n Chris Witty ja kolmanneksi Japanin Aki Tonoike.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat