Suora

  • Urheiluruutu
  • Sykähdyttävin hetki 2019
  • Urheiluruutu

HIFK antoi kenkää Ismo Lehkoselle

urheilu

Helsingin IFK:n liigajoukkueen ykkösvalmentaja Ismo Lehkonen on vapautettu tehtävistään. Syynä ovat IFK:n viime aikojen ottelut, joiden tulokset eivät ole tyydyttäneet seuran hallitusta. HIFK on SM-liigassa neljännellä sijalla.

Lehkonen oli kolmas luotsi, joka on saanut potkut kuluvalla kaudella.

Lehkosen korvaa joukkueen aiempi kakkosvalmentaja Timo Blomqvist, joka nyt siirtyy askeleen ylemmäksi vastuuvalmentajaksi.

Aiemmin lähinnä maalivahtivalmennuksesta vastannut Jari Kaarela nousee niinikään pykälän seuran kakkosvalmentajaksi.

HIFK:n varatoimitusjohtaja, ex-maajoukkuevalmentaja Pentti Matikainen ottaa vastuuta myös valmennuksesta. Penkin päässä Matikaista ei kuitenkaan nähdä, vaan vastuu valmennuskuvioista on lähinnä keskustelujen tasolla.

HIFK ei ole koskaan aiemmin antanut potkuja valmentajalle kesken kauden.

- Piti nyt sitten tämäkin nähdä vain kolme kuukautta ennen eläkkeelle siirtymistä, totesi Mr. HIFK, toimitusjohtaja Frank Moberg.

Jokeri-tappio oli niitti

HIFK:n asema SM-liigassa ei ole huono. Joukkue on kiinni pudotuspeleissä ollen 42 pelatun ottelun jälkeen neljäntenä. Se ei kuitenkaan tyydyttänyt seuran hallitusta.

- Viidestä viime pelistä tuli vain kaksi pistettä. Sitäpaitsi Lehkosen kymmenen ottelun mittaisen valmennuskiellon aikana joukkue pelasi Blomqvistin ja Kaarelan komennuksessa aivan hyvin, totesi joukkueen varatoimitusjohtaja Pentti Matikainen.

HIFK hävisi viime tiistaina Jokereille 5-7 oltuaan johdossa jo 4-1 ja 5-2.

- Se ottelu ei tätä päätöstä ratkaissut, vauhditti ehkä kyllä, totesi Moberg.

Lehkonen ehti valmentaa HIFK:ta lähes kaksi kautta. Palkkaa hänelle maksetaan huhtikuun loppuun saakka.

Blomqvist aloitti heti

Timo Blomqvist ja Jari Kaarela johtivat HIFK:n aamuharjoitukset perjantaina.

- Joukkueelle kerrottiin valmentajakuvion vaihtumisesta aamulla. Se veti pelaajat hiljaiseksi, enkä minäkään tästä tilanteesta mitenkään nauti. Olemme yhä Ismon kanssa hyviä kavereita, totesi Blomqvist.

Blomqvist ei ole vielä ehtinyt tehdä mitään valmennusstrategiaa.

- Kaikki on tapahtunut niin nopeasti. Nyt on syytä istua alas ja miettiä tarkkaan, miten tästä jatkamme. Peli kerrallaan lähdemme hakemaan voittoja, tuumi Blomqvist.

Helsingin IFK oli kolmas liigajoukkue, joka on antanut vastuuvalmentajalleen kuluvalla kaudella potkut. Ensimmäisenä hermostui tehottomuuteen Ässät, ja Ismo Läntinen sai lähteä. Pari viikkoa sitten Kärppien Juhani "Tami" Tamminen koki yllätyspotkut. Ja nyt oli sitten Ismo Lehkosen vuoro.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat