Hyppää sisältöön

Maier vakuuttaa kestävänsä paineet

Kotiyleisölleen toistaiseksi pettymyksen tuottanut Itävallan Hermann Maier vakuuttaa, etteivät kannattajien odotukset vaikuta hänen suoritukseensa alppihiihdon MM-kisoissa St. Antonissa.

- Olen ennakkosuosikki, Maier tietää.

Maier jäi kaikkien hämmästykseksi tiistaisessa miesten supersuurpujottelussa kolmanneksi, kun maailmanmestariksi laski Yhdysvaltain Daron Rahlves.

- Maailmanmestaruus olisi hieno juttu, mutta elämässä on tärkeämpiäkin asioita, Maier väisteli.

Alppirinteillä jo voittamattomaksi julistettu Maier on viime aikoina kokenut karvaita takaiskuja. Ennen MM-kilpailuja hän laski viime viikonloppuna maailmancupin Garmisch-Partenkirchenin syöksykisassa ulos radalta ja jäi seuraavana päivänä supersuurpujottelussa kakkoseksi maanmiehensä Christoph Gruberin jälkeen. Eroa Gruberiin oli yksi sadasosasekunti.

- Huono tuuri näyttää nyt vainoavan minua. Joskus sen on loputtava, 28-vuotias Maier vihjaisi.

Supertähti

Kaksi olympiakultaa (Nagano 1998) suurpujottelussa ja supersuurpujottelussa sekä kaksi maailmanmestaruutta (Vail 1999) syöksylaskussa ja supersuurpujottelussa voittanut Maier on alppihiihdon itseoikeutettu supertähti, kuten olivat aikoinaan Ruotsin Ingemar Stenmark ja Italian Alberto Tomba.

Kahdesti maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut "Herminator" oli vähällä kaatua perjantaina syöksylaskun harjoituksissa. Itävaltalainen säilytti tasapainonsa Karl Schranz -rinteen puolivälissä vain vaivoin.

- Panin vähän jännitystä peliin hauskuuttaakseni katsojia, Maier veisteli jälkeenpäin.

Mahdollisuus tehdä historiaa

Maierille voitto lauantain syöksylaskukilpailussa olisi tärkeä etappi. Ykkössijalla hän nousisi Zeno Colon, Jean-Claude Killyn, Bernhard Russin ja Toni Sailerin rinnalle yhtenä harvoista alppihiihtäjistä, jotka ovat pystyneet voittamaan syöksylaskun MM-tittelin kahdesti.

- Olen ennakkosuosikki, mutta se selittyy aiemmilla saavutuksillani, flachaulainen vähätteli.

Syöksyharjoitusten nopein, supersuurpujottelun maailmanmestari Yhdysvaltain Rahlves nostaa perjantaina toiseksi nopeimman ajan laskeneen Maierin suosikiksi, mutta varoittaa myös muiden itävaltalaisten iskuvoimasta.

- Itävaltalaiset ovat kotiradallaan suosikkeja syöksyssä, mutta niin he olivat supersuurpujottelussakin, isäntämaan itsetuntoa jo kerran horjuttanut kalifornialainen näpäytti

Daron Rahlves nopein syöksyn harjoituksissa

Yhdysvaltain Daron Rahlves oli nopein syöksylaskun kolmansissa ja viimeisissä harjoituksissa.

Hermann Maier oli mennä nurin harjoituslaskussaan. Maier horjahti radan samassa paikassa, jossa hän oli laskea ulos myös supersuurpujottelussa.

Horjahtelustaan huolimatta Maier laski harjoitusten toiseksi nopeimman ajan ollen vain 12 sadasosaa hitaampi kuin Rahlves. Kolmanneksi nopeimmin lyhennetyn MM-radan laski Saksan Florian Eckert, joka hävisi Rahlvesille 34 sadasosaa.

Maailmancupin syöksylaskua johtava Itävallan Stefan Eberharter ei laskenut rataa loppuun asti.

- Olin vähän kokeilemassa uusia ajolinjoja, tyytyi Eberharter toteamaan.

Itävallan laskijat ovat hallinneet kauden maailmancupin syöksykisoja. Kuudesta osakilpailusta alppimaan laskijat ovat voittaneet viisi: Maier kolme ja Eberharter sekä Fritz Strobl yhden kisan kumpikin.

Norjan viime MM-kisojen syöksyn hopeamies Lasse Kjus potee influenssaa eikä osallistunut viimeistelyharjoituksiin.

Naisten syöksy sunnuntaina

Naisten syöksylasku on MM-kisojen ohjelmassa sunnuntaina. Viimeisissä harjoituksissa perjantaina nopein oli Italian Isolde Kostner ennen Ranskan Regine Cavagnoudia ja Yhdysvaltain Megan Geretya.

Naisten syöksyharjoituksiin osallistui vain 21 laskijaa, koska suuri osa kilpailijoista oli mukana perjantain alppiyhdistetyn kisassa.

STT, Reuters