1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

SaiPa vei pisteet Hämeenlinnasta

Rinkelinmäen jäähallissa oli lauantaina tarkoitus taistella ankarasti jääkiekon SM-liigan pudotuspelipaikoista, mutta isäntäjoukkue Hämeenlinnan Pallokerho ei tuohon kinasteluun yltynyt. Itärajalta saapunut vierasjoukkue Saimaan Pallo otti ansaitun voiton maalein 2-1 (1-1, 1-0, 0-0).

SaiPa pääsi juhlimaan voittoa Hämeenlinnassa.

HPK aloitti terävästi. Kiekko löysi SaiPa-vahti Niklas Bäckströmin maaliin jo ajassa 0.26. Pasi Määttäsen osuman jälkeen Bäckström tukki maalinsa suun lopullisesti. Mikko Kinnunen tasoitti avauserän lopussa ja toisessa erässä Ville Immonen teki voittomaaliksi jääneen osuman.

SaiPan pelaaja kävi jäähyllä kuusi kertaa. Jäähyjen aikana vaarallisimman tilanteen järjesti SaiPa. HPK:n ylivoimapeli oli jälleen luokatonta.

Ainoastaan Määttänen ja maalivahti Kimmo Kapanen saivat kerholaisista puhtaat paperit. Valmentaja Teijo Räsänen ei ollut tyytyväinen. Hän kuvaili joukkueensa peliä voimasanoin.

- Ei selittelyä, sillä SaiPa oli selvästi ahnaampi. Meillä oli pelaajia, joilla ei tapahtunut mitään. Ei auta, jos pelaa viimeiset viisi minuuttia. Tappiossa ei ole selittämistä, tuohtunut valmentaja kertaili.

SaiPasta ketju Immonen-Kinnunen-Sami Ahlberg sai valmentajan ketjun syystä. Varsinkin Immonen pelasi erinomaisesti. Bäckström oli erehtymätön, ja puolustaja Riku Kallioniemi rakensi hyökkäyksiä unohtamatta puolustusta.

- Riemukas taisteluvoitto. HPK sai alun, jota pelkäsimme. Saimme kuitenkin koottua itsemme ja olisimme kyenneet jo lopullisesti ratkaisemaan pelin toisessa erässä, valmentaja Reijo Mansikka tuumi.

- Joulun jälkeen joukkueeseen tullut Kinnunen oli erinomainen, joten täytyy antaa kiitos kakkosvalmentaja Seppo Revolle. Hänen ansiostaan Kinnunen pelaa nyt meillä, Mansikka kiitteli aisapariaan.

STT