Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tarasti selvittämään doping-sotkuja

urheilu

Opetusministeriö on nimittänyt hallintoneuvos Lauri Tarastin doping-sotkuja selvittävän työryhmän puheenjohtajaksi. Tarasti on Maailman antidoping-neuvoston Wadan oikeudellisen komitean jäsen.

Kulttuuriministeri Suvi Lindén asetti työryhmän selvittämään doping-tapauksia.

Kulttuurinministeri Suvi Lindén (kok.) kertoi keskiviikkona, että hänen perustamansa työryhmän toimenkuvasta ja tehtävästä sovitaan tarkasti myöhemmin.

Työryhmään tulee myös Kansainvälisen Hiihtoliiton lääketieteellisen komission jäsen Tapio Kalli. Kolmannen henkilön nimeää Wada.

Työryhmän asettamista Lindén perusteli asian monimutkaisuudella ja surullisella luonteella. Ryhmän tehtävänä on käydä vyyhti läpi ja antaa toimenpide-ehdotuksia.

Lindénin mukaan hiihto ei kuitenkaan lopu tähän. Hän piti myönteisenä sitä, että kiellettyjen aineiden käyttäjät ovat jääneet kiinni.

- Olen niin vihainen. Vaikka koko Hiihtoliiton joukkue olisi ollut positiivinen, niin se on ihan oikein, että jäävät kiinni, Lindén sanoi.

Kulttuuriministeri Suvi Lindén sai tänään Hiihtoliiton selvityksen Isometsän ja Immosen dopingista. Lindénin mukaan liiton johdolla ei ole muuta mahdollisuutta kuin erota. Ratkaisun he tekevät kuitenkin itse, hän korosti.

YLE24, STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat