Suora

  • Jalkapallon EM-karsinnat: Armenia-Suomi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rockettes ja Marigold IceUnity edustavat Suomea MM-kisoissa

urheilu

Suomen edustajat muodostelmaluistelun MM-kisoissa Helsingissä 6. ja 7. huhtikuuta ovat odotetusti Rockettes Helsingin Taitoluisteluklubista ja Marigold IceUnity Helsingin Luistelijoista.

Rockettes on Suomen mestari ja koko kauden ollut maan paras. Minneapolisissa vuosi sitten joukkue sijoittui neljänneksi. Marigold on viime vuoden MM-pronssimitalisti lajin ensimmäisistä MM-kisoista, mutta alkukaudesta se oli kovimman kilpailijansa HSK:n Team Uniquen varjossa.

Orlandon kisoissa Yhdysvalloissa tammikuun alussa Rockettes ja Marigold toivat Suomeen kaksoisvoiton. Kolmanneksi jäi viime vuoden MM-hopeamitalisti Black Ice Kanadasta.

Kun Espoon SM-kisoissa viikonloppuna Marigold nousi vapaaohjelmallaan hopealle, ei valinnoissa ollut epäselvyyttä.

- Tavoitteena on kaksi mitalia omissa MM-kisoissa, sanoi Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Marie Lundmark rohkeasti valintojen julkistamisessa Helsingin MM-näyttämön jäällä.

Molemmat Suomen edustajat (Suomi I ja Suomi II) esittivät vapaaohjelmansa valinnan kunniaksi.

Harjoiteltu enemmän kuin koskaan

Rockettesin valmentaja Kaisa Nieminen sanoi joukkueen tehneen paljon töitä.

- Olemme harjoitelleet enemmän kuin koskaan. Olemme olleet 20-25 tuntia viikossa jäällä ja sen ulkopuolella. Pohjatyötä on tietysti tehty jo vuosia, Nieminen kertoi.

Marigoldin valmentaja Anu Jääskeläinen totesi joukkueen luistelun alkaneen sujua vasta loppukaudesta.

- Olemme saaneet jännätä aivan viimeiseen asti. Pronssi on puolustettavana, ja vähintään siihen tähdätään.

Kilpailevia joukkueita on tämän hetken tiedon mukaan tulossa 21 maasta Euroopasta, Pohjois-Amerikasta, Aasiasta, Afrikasta ja Australiasta. Kaikkiaan osallistuu yli 700 urheilijaa ja joukkueiden taustaryhmiin kuuluvaa.

Kisojen virallinen yleisötavoite on yhteensä 6 000 katsojaa kahdelle kisapäivälle. Kaksi kolmasosaa tavoitteesta on jo nyt täynnä.

MM-kisat televisioi Yleisradio, ja signaalin on tilannut viisi ulkomaista tv-yhtiötä, mm. Eurosport.

Taitoluistelun MM-kilpailujen kisaorganisaatio on kouliintunut monissa urheilutapahtumissa. Ytimenä on 140 vapaaehtoista. Taitoluistelun MM-kisat järjestettiin viimeksi Helsingissä 1999.

STT

Suosittelemme

Tuoreimmat