Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Hänninen luisteli SE:n sääri puudutettuna

urheilu

Pikaluistelija Janne Hänninen pyyhälsi Calgaryn hallissa 500 metrillä uuden Suomen ennätyksen 35,32. Hänninen luisteli ennätyksen toinen sääri puudutettuna. Jalkaan ommeltiin viisi tikkiä lauantain 1 000 metrin kilpailun jälkeen. Hänninen teloi kilpailussa säärensä luistimella.

Viisi tikkiä jalassa ei hiljentänyt Janne Hännisen vauhtia.

Sunnuntain vastaisena yönä Hänninen luisteli sekä 500 metriä että 1 000 metriä. SE-aika riitti 500 metrillä maailmancupin osakilpailun yhdeksänteen sijaan. Puolta pidemmällä matkalla hän pyrki vain varmistamaan pääsynsä matkakohtaisiin MM-kisoihin Salt Lake Cityyn. Matka taittui ajassa 1.10,24, jolla hän sijoittui 21:nneksi.

Hännisellä oli kovat tulosodotuksen tammikuussa Helsingissä järjestetyssä maailmancupissa, mutta kuntopohja petti ja vei eväät huippuvauhtiin.

Tilanne korjautui tiiviillä perusharjoitusjaksolla, jota Hänninen täydensi Calgaryn hallissa kahden viikon laji- ja tekniikkaharjoittelulla.

Suomalaisittain Hännisen SE oli Calgaryn maailmancupin parasta antia. Rosendahlin veljekset Vesa ja Risto olivat kisojen alusviikon flunssassa, jonka jäljiltä vain Risto selvisi lauantain 1 000 metrille, mutta tuli hylätyksi radanvaihtorikon takia.

Juniori Pekka Koskela tuli hylätyksi 1 000 metrillä ja kaatui 500 metrillä. Sunnuntaina hän onnistui kuitenkin parantamaan 1 000 metrin ennätyksensä lukemiin 1.14,54.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat