Suora

  • Urheiluruutu

Fifa uhkaa sulkea Kreikan MM-turnauksesta

urheilu

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa uhkaa sulkea Kreikan kansainvälisistä arvokilpailuista jos Kreikan hallitus ei lakkaa sotkeutumasta maan jalkapalloiluun maaliskuun loppuun mennessä.

Fifa uhkaa sulkea Kreikan arvokilpailuista.

Osallistumisoikeuden evääminen koskisi esimerkiksi MM-lopputurnausta. Kreikka karsii Etelä-Koreassa ja Japanissa pelattavaan 2002 MM-turnaukseen samassa Euroopan karsintalohkossa yhdeksän Suomen, Saksan, Englannin ja Albanian kanssa.

Kreikassa taistellaan heikkojen yleisömäärien, katsomoväkivallan, sopupelisyytösten ja stadionien heikon kunnon kanssa. Epäkohdat ovat johtaneet riitaan Kreikan jalkapalloliiton EPOn ja urheiluasioista vastaavan ministeriön kesken.

Ministeriö on vakuuttanut pelastavansa jalkapalloilun suosta ja samalla aiheuttanut asiasta poliittisen väännön, joka pyörii mm. dopingkontrollin, erotuomarinimitysten ja ristiinomistuksen ympärillä.

Fifan pääsihteeri Michel Zen-Ruffinen lähetti varoituksensa kreikkalaisille jalkapallojohtajille kirjeitse. EPO julkisti Fifan kirjeen tiistai-iltana.

- Huolellisen tutustumisen jälkeen Fifa on huomannut, että hallitus on puuttunut menneisyydessä ja puuttuu edelleen EPOn toimintaan, Fifan lausunnossa todettiin.

Varoitus seurasi Fifan johtoryhmän varapuheenjohtajan David Willin käytyä viime viikolla 48 tunnin keskustelut osapuolien kanssa. Fifa eritteli Kreikan urheiluasioista vastaavan ministeriön ja EPOn välisen ongelman juureksi vuonna 1999 hyväksytyn lain. Kv. lajiliitto vaatii lakiin oikaisua 25. huhtikuuta mennessä.

- Jos näin ei tapahdu määräaikaan mennessä, EPOn jäsenyys Fifassa lakkautetaan välittömästi, Fifa kertoi.

Kreikan jalkapalloliiton sulkeminen Fifasta tietäisi kaikkien kreikkalaisjoukkueiden - myös maajoukkueen - heivaamista kansainvälisistä kilpailuista.

Kreikan hallituksesta kerrottiin, ettei se ole millään tavalla häirinnyt kreikkalaista jalkapalloilua.

- Urheiluministeriö etsii yhteisymmärrystä näihin asioihin. Ministeriö valmistelee uutta esitystä, joka ei ole valmis ennen kesää. Esityksen valmistuessa siitä keskustellaan EPOn kanssa ennen parlamentin käsittelyä, hallituksen lähde kertoi.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat