1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Räsänen SaiPan peräsimeen

HPK:n liigajoukkuetta kuluneella kaudella valmentanut Teijo Räsänen siirtyy ensi kaudeksi lappeenrantalaisen SaiPan ykkösvalmentajaksi. Räsäsen valmentajapesti on yksivuotinen.

SaiPaa tällä kaudella valmentanut Reijo Mansikka vetäytyi viettämään siviilielämää. Kakkosvalmentajansa Räsänen ja SaiPa valitsevat myöhemmin.

Räsänen valmensi SaiPaa vuosina 1983-84, jonka jälkeen hän siirtyi HPK:n valmentajaksi. HPK:ssa hän oli seitsemän kautta. Tuona aikana joukkue voitti kaksi SM-pronssia. Tällä kaudella HPK sijoittui liigassa 11:nneksi.

Ensi kauden tavoitteeksi Räsänen asetti pudotuspelipaikan, joka edellyttää nykyistä tehokkaampia otteita kaukalossa.

- Hyvän ja huonon ottelun ero, samoin kuin koti -ja vierasottelun ero ei saa olla niin suuri kuin SaiPalla menneellä kaudella oli, Räsänen arvioi.

SaiPa pelaa ensi kaudella lähes samanlaisella, noin kuuden miljoonan markan pelaajabudjetilla kuin kuluneella kaudella.

Sopimuksen ovat ensi kaudeksi uusineet Juri Kuznetsov, Riku Kallioniemi, Harri Tikkanen, Vladimir Machulda, Mika Kauppinen, Ville Hämäläinen, Olli Sipiläinen, Joni Yli-Torkko ja Mikko Kinnunen.

SaiPa hakee yhtä ulkolaista pelaajaa ja maalivahtia. Kuluneella kaudella SaiPan maalia vartioinut Niklas Bäckström on tehnyt sopimuksen Tukholman AIK:n kanssa.

Neuvotteluja jatkosopimuksista käydään ainakin hyökkääjien Ville Immosen, Sami Ahlbergin ja Pasi Tuomisen kanssa.

STT