Suora

  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini
  • Fredrik Smulterin 400 kilon haamunosto oli alkusysäys uran loppumiselle
  • Camilla Richardssonin usko lopahti - todisti itselleen olleensa väärässä
  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut

Piltz golfasi voiton Espanjassa

urheilu

Mikael Piltz golfasi viikonloppuna voittoon suomalaisten pro-am-kilpailussa Espanjassa. Piltz pelasi kaksi kierrosta yhteistuloksella 142, joka on kaksi lyöntiä alle ihannetuloksen.

Piltz tunnustaa, että hänellä on vielä kehittämistä lyöntipelissään.

Ensimmäisenä päivä Piltz kiersi Empordan kentän 68 lyönnillä. Toisena päivänä hän varmisti voittonsa käytettyään 74 lyöntiä Golf de Serres -kentän tuulessa.

- Voittoon olen tyytyväinen, mutten tapaan, jolla se tuli. Pallonlyömisessä on vielä paljon parannettavaa. Melkoista vääntämistä tämä oli nimenomaan toisena päivänä, Piltz summasi tuntojaan.

Piltz ansaitsi voitostaan 9 000 markkaa.

Kalle Väinölä johti kisaa avauspäivän jälkeen tuloksella 67. Toisena päivänä Väinölä löi 77 kertaa ja jäi toiseksi kahden lyönnin erolla Piltziin.

Piltz ja Väinölä osallistuvat ensi viikonloppuna Alicantessa pelattavaan Euroopan haastajakiertueen kilpailuun. Kauden avauskisassaan Keniassa molemmat karsiutuivat jatkosta.

Sörenstam jatkoi voittokulkuaan

Ruotsalainen Annika Sörenstam on syrjäyttämässä australialaisen Karrie Webbin naisten golfin maailmantilaston ykkössijalta. Sörenstam vauhditti nousuaan kohti kärkeä voittamalla sunnuntaina kauden ensimmäisen arvoturnauksen, Nabiscon, Kaliforniassa.

Sörenstam, 30, on pelannut viime viikkoina erinomaista golfia. Nabiscon voitto oli hänelle jo kolmas peräkkäinen Yhdysvalloissa. Sarjaan sisältyi Phoenixin kisan 59 lyönnin kierros: ensimmäinen naisten kilpailuissa onnistunut alle 60 lyönnin tulos.

Viikonloppuna Sörenstam kukisti pahimmat uhkaajansa kolmella lyönnillä. Voittoa puolustanut Webb joutui tyytymään jaettuun kakkossijaan yhdessä neljän muun pelaajan kanssa.

- En tiedä, miksi tämä kaikki tapahtuu minulle, mutta olen saavutuksistani hyvin onnellinen, Sörenstam iloitsi uituaan mestaruuden merkiksi 18. väylän vesiesteessä.

Nabisco toi hänelle uran kolmannen arvovoiton vuosien 1995 ja 1996 Yhdysvaltojen avoimien mestaruuksien jatkoksi.

- Olen aina himoinnut juuri tätä turnausvoittoa ja tunnen itseni onnekkaaksi, ruotsalainen kommentoi.

Vatsalihakset ja putti kuntoon

Sörenstamin menestyskulussa onnella on häviävän pieni rooli. Kahden kuukauden talvitauon aikana Sörenstam tajusi, että hänen on kehitettävä fyysistä kuntoaan ja parannettava puttiaan, joka pilasi monta kilpailua Webbin hallitsemien kahden edelliskauden aikana.

Sörenstam palkkasi henkilökohtaisen kunto-ohjaajan, joka pisti pelaajan tekemään päivittäin 750 vatsalihasliikettä keskivartalon lihasten parantamiseksi. Harjoitteluun kuului myös lukuisia tunteja viheriöillä.

- Puttasin, puttasin ja puttasin. Se oli pelin alue, jota piti saada paremmaksi, Sörenstam tunnusti.

Itseluottamus oli lopullinen ainesosa Sörenstamin menestysreseptissä. Se löytyi kauden avanneissa kisoissa, joissa Sörenstam sijoittui kahdesti toiseksi.

- Kakkossijojen jälkeen otin kaksi voittoa. Alku oli juuri sellainen, jota tarvitsin, Sörenstam vahvisti.

Nabiscon jälkeen ruotsalainen lepää pari viikkoa ja kerää voimavaransa loppukauteen. Tavoitteena on päättää kausi maailmantilaston ykkösenä. Sörenstam piti kärkipaikkaa vuosina 1997 ja 1998, mutta putosi seuraavana vuonna neljänneksi Yhdysvaltain-kiertueen rahalistalla. Viime vuonna Sörenstam oli toinen.

- Taisin laiskistua vuoden 1998 lopussa. Silloin kaikki tuntui olevan helppoa. Karrie (Webb) nosti kuitenkin rimaa, ja minun oli pakko kehittää peliäni, Sörenstam jutteli.

Sörenstam tienasi Nabiscon voitosta 225 000 dollaria. Hän johtaa naisten rahalistaa tämän vuoden 636 448 dollarin ansioillaan. Webb on toisena, mutta on tienannut vain runsaat puolet (325 520 dollaria) Sörenstamin ansioista.

STT, Reuters, AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat