Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Kaisa Variksen vauhti häkellytti

urheilu

Kaisa Varis oli häkellyttävän ylivoimainen Kajaanin SM-hiihtojen naisten 30 km:n (v) kilpailussa. Yhteislähdöllä hiihdetyssä taistossa Varis karkasi omille teilleen jo kolmen kilometrin jälkeen ja kasvatti eron toiseksi sijoittuneeseen Kati Sundqvistiin kuudeksi minuutiksi. Riikka Sirviö sivakoi kolmanneksi.

Kaisa Variksen kunto kestää kauden loppuun saakka.

Neljänneksi hiihtänyt Annmari Viljanmaa oli alun mitalivauhdissa, mutta joutui antamaan periksi Sundqvistin ja Sirviön kyydissä. Seuraavat sijat menivät Reija Koukille ja Pirjo Manniselle.

Kaisa Varis ei kaivannut matkalla juttuseuraa, vaan piti vauhdin tasaisen kovana. 10 kilometrin jälkeen ero Sundqvistiin ja Sirviöön oli 1.29 ja 20 kilometrissä 3.37.

- Keli teki tänään kisasta raskaan. Vauhti ei ollut niin kovaa, mutta keli oli oikea työmiehen keli. Hiihto tuntui tänään niin hyvältä, että en hiljentänyt missään vaiheessa, vaan annoin mennä tasaista vauhtia, kertoi Varis.

Kajaanin SM-kisa oli mahdollisesti Variksen viimeinen kisastartti näille lumille.

- Nyt tuntuu siltä, että kausi päättyy tähän. Kauteen mahtuu niin ylä- kuin alamäkeä ja lopulta pysähdys melkein seinään. Aina sieltä pohjalta on kuitenkin pystynyt nousemaan ainakin reunalle, kuvaili Varis värikästä hiihtotalveaan.

SM-hopea Sundqvistin mieleen

Sprinttihiihdon MM-mitalisti Kati Sundqvist oli tyytyväinen SM-hopeaansa. Kamppailu hopeasta ratkesi viimeisen kierroksen rankassa nousussa, kun Sirviö joutui hellittämään.

- Annoimme Kaisan mennä heti alussa ihan suosiolla, sillä kukaan ei halunnut lähteä tappamaan itseään siihen vauhtiin. Olen tyytyväinen tähän SM-mitaliin, vakuutti Sundqvist.

Rankan kisan jälkeen myös Sirviöllä oli aihetta tyytyväisyyteen. Lauantaina hiihdetyn viestikullan lisäksi tuomisina oli SM-pronssi.

- Alku lähti liikkeelle tosi hyvin, mutta 22 kilometrin kohdalla jouduin antamaan Katille periksi. Jalat tuntui siltä, että hyvä jos maaliin selviän, totesi Sirviö.

STT-YLE24

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat