Lentopalloilijoille taisteluvoitto Virosta

urheilu

Suomen ja Viron lentopallomaajoukkueiden kolmas peli peräkkäisinä päivinä venyi viiteen erään ennen kuin Suomi sai käännettyä sen itselleen. Kovan leiriviikon jäykistämät suomalaiset ryhdistäytyivät kuitenkin ratkaisuhetkillä, ja veivät Helsingin urheilutalossa pelatun ottelun eräluvuin 21-25, 25-19, 25-22, 22-25 ja 15-10.

Kaksi ensimmäistä ottelua päättyi Suomen 3-1 –voittoon.

- Aamulla vedettiin kahden ja puolen tunnin harjoitukset. Se oli ehkä vähän liikaa, mutta halusin, että joukkue joutuu pinnistelemään tosissaan, sanoi päävalmentaja Timo Hoivala.

- Pikkuisen terävämpiä olisi pelaajien nyt kuitenkin pitänyt olla. Loppua kohden peli parani, kun oli selkä seinää vasten.

Alku oli koko Suomen joukkueelta tosi tahmeaa. Vastaanotto ei noussut eikä passari Sami Juvonenkaan ei saanut juonesta kiinni.

Kolmannessa erässä Juvonen vaihdettiin Petteri Laurilaan, joka rauhoitti peliä ja löysi Tuomas Sammelvuon hiukan paremmin. Vastaanottajina aloituskuusikossa pelasivat Sammelvuo ja Tuomas Tihinen. Tihinen joutui jo ensimmäisessä erässä tekemään tilaa Matti Ollikaiselle, ja kolmannessa erässä tilalle tuli Kardo Künnap, joka olikin kolmikosta varmin.

Tolvanen Suomen ykkönen

Keskipelaajina aloittivat Janne ja Miika Heikkinen, jonka tilalle tuli Anssi Vesanen. Hakkurina uurasti Mika Pyrhönen koko pelin. Libero Timo Tolvanen palkittiin Suomen parhaana. Suomalaisten pisteistä Sammelvuo teki 20, Pyrhönen 16, Janne Heikkinen 13 ja Künnap 12.

Hoivalan mukaan erityisesti Viron nopeat keskihyökkäykset aiheuttivat Suomelle ongelmia.

- Se oli heidän paras osa-alueensa. Siihen emme päässeet kiinni, toteaa Hoivala.

Ensi viikolla Suomi kohtaa Tanskan kolmesti, ja 8.5. on tärkeä EM-karsintaottelu Kreikkaa vastaan Kuopion jäähallissa.

STT-YLE24

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat