1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kielenniva Superpesiksen johtoon

Novo Group -konsernin toimitusjohtaja Jorma Kielenniva, 55, on valittu Superpesis Oy:n puheenjohtajaksi. Kielenniva on toiminut kaksi vuotta Superpesiksen hallituksessa.

Kielenniva haluaa palauttaa pesiksen kesän ykköslajiksi.

Kielenniva seuraa Superpesis Oy:n puheenjohtajan tehtävän tiistaina jättänyttä rehtori Lauri Lajusta.

Uudella puheenjohtajalla on selvät tavoitteet toimikaudelleen.

- Ensinnäkin pesäpallo on taas palautettava kesäkauden ykköslajiksi. Viikonloppuna alkavalle sarjakaudelle on tehty muutamia sääntöuudistuksia, joiden tavoitteena on tuoda kentälle lisää tilanteita, dramatiikka ja tunteita, luetteli Kielenneva.

Seurojen taloudet kuntoon

Puheenjohtaja pitää myös tärkeänä, että Superpesiksen seurojen, 14 miesjoukkueen ja 12 naisjoukkueen, taloudenpito on kunnossa.

- Seuratoiminnan on perustuttava taloudellisesti ehdottoman terveelle pohjalle, painottaa puheenjohtaja.

Urheiluliittojen puheenjohtajan luottamustoimet eivät ole viime aikojen tapahtumien valossa olleet kovin kiitollisia tehtäviä. Vaikeaa on ollut myös pesäpallossa, kun valtava sopupelijupakka vei aimo annoksen uskottavuutta koko lajilta.

- Minun täytyy kiittää edeltäjääni rehtori Lauri Lajusta, jonka puheenjohtajakaudella pesäpallo eli hyvin vaikeita aikoja. Minä en epäillyt ottaa tehtävää vastaan, kun kerran edeltäjäkin jaksoi. Ei lajissa ole mitään vikaa, painotti Kielenneva.

Uudella Superpesiksen puheenjohtajalla ei ole pesäpalloilijan taustaa. Harrastuksina ovat tennis ja laskettelu.

- No sen verran on pesäpallotaustaa, että olen syntyjäni Pohjois-Pohjanmaalta Haapavedeltä. Onhan siinä aika lähellä muun muassa Pattijoki, Oulu ja Alajärvikin, valotti Kielenniva.

Koulutukseltaan Kielenniva on juristi.

- Ei siitä koulutuksessa varmaan tässä hommassa ole haittaakaan, naurahti Jorma Kielenniva.

STT