Suora

 • Urheilustudio 19.1.
 • Naisten takaa-ajokilpailu, Ruhpolding
 • Miesten 15 km, takaa-ajokilpailu, Nove Mesto
 • Miesten pujottelun 2. lasku, Wengen
 • Miesten pujottelun 2. lasku, Wengen
 • Urheilustudio 19.1.
 • Seiser Alm, Italia
 • Miesten takaa-ajokilpailu, Ruhpolding
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Titisee-Neustadt
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Titisee-Neustadt
 • Lentopallon Suomen cup, miesten loppuottelu VaLePa - Savo Volley
 • Lentopallon Suomen cup, miesten loppuottelu VaLePa - Savo Volley
 • Urheiluruutu
 • NHL-varauksesta mitättömäksi - Jonathan Iilahti pelasti uransa rikkomalla jääkiekon tabun
 • Urheiluruutu

Harju pukkasi 20,70 Alavudella

urheilu

Kuulantyönnön olympiavoittaja Arsi Harju aloitti kilpailukautensa Alavudella komeasti. Harju työnsi parhaimmallaan 20,70 ja otti paikkansa tämän kauden kotimaisen kuulatilaston kärjessä.

Arsi Harju aloitti kautensa vahvasti Alavudella.

Nivusvammaa potenut Harju oli suoritukseensa erittäin tyytyväinen. Kuortaneella Reijo Kaappolan hoidettavana ollut Harju kilpailee seuraavan kerran ensi torstaina Helsingin GP II-kilpailussa.

- Ennen sitä oli tärkeää saada alle yksi kilpailu, sillä edellinen oli viime syksyltä, Harju perusteli.

Koleus ja vesisade kiusasivat Töysän Vedon 65-vuotisjuhlakisoja samalla tavalla kuin Alavudella. Moukarihäkissä Olli-Pekka Karjalainen pyörähteli kenttäennätyksen 76,37 ja passitti Juha Tiaisen nimen ennätystilastoista muistojen joukkoon.

Myös Harju hykerteli kauden kotimaiseen avaukseensa tyytyväisenä.

- Viime vuonna pystyin tällaisiin tuloksiin vasta juhannuksen tietämissä, ja silloin paljon paremmissa sääoloissa, Karjalainen muisteli.

Karjalainen kilpailee seuraavan kerran Saksan Kasselissa ensi keskiviikkona.

Hautala voitti kaksi lajia Nakkilassa

Seitsenottelija Tiia Hautala kuntoutuu hyvää vauhtia keväisestä polven tähystysleikkauksesta. Hautala voitti Nakkilan kansallisissa kilpailuissa 100 metrin aitajuoksun ajalla 14,21 ja kuulan tuloksella 12,96.

Yleisurheilumaajoukkueen kapteeni ei vielä osallistunut korkeus- ja pituushyppyyn, jotka ovat polvivamman vuoksi vaikeimmat lajit.

Suomi voittoihin moniottelumaaottelussa

Suomen, Ruotsin ja Viron välinen yleisurheilun moniotteluiden maaottelu Tartossa päättyi naisten seitsenottelun osalta Suomen murskaavan ylivoimaiseen voittoon. Neljän naisen yhteispisteiden mukaan laskettuna Suomi voitti maaottelun yhteispistein 22 173, lähes 1 787 pisteen erolla Ruotsiin. Piste-ero oli kaikkien aikojen suurin.

Myös kymmenottelussa Suomen miehet korjasivat potin 583 pisteen erolla isäntämaahan yhteispistein 29 683.

Kilpailu käytiin sateisessa ja koleassa säässä, joten huipputulokset jäivät tekemättä. Naisten henkilökohtaisen kilpailun voittajaksi otteli vuoden 1995 junioreiden Euroopan mestari Annu Montell Aavasaksan Urheilijoista pistein 5 684. Montell ei intoutunut huipputuloksiin, mutta tasaisuus joka lajissa nosti hänet kokonaiskilpailun voittoon. Viime vuoden olympiaedustaja Susanna Rajamäki sijoittui toiseksi 43 pistettä Montellille hävinneenä. Rajamäki kunnostautui erityisesti pituudessa, jossa hän leiskautti 621. Ruotsin mestari Maria Richtner oli kolmas pistein 5 621.

Miesten kymmenottelussa viime vuoden nuorten Suomen mestari Jukka Väkeväinen otteli voittajaksi tuloksella 7 696. Edes kurja sää ei hidastanut Väkeväisen tahtia, sillä hän paransi omaa ennätystään peräti 303 pisteellä. Lappajärven Veikkojen Väkeväinen voitti 400 metrillä muita suomalaisia yli kolme sekuntia ajallaan 48,63.

1 500 metrillä Väkeväinen oli puolestaan niin ylivoimainen, että nousi kolmannelta sijalta voittajaksi yli 100 pisteen erolla. Väkeväinen onnistui mainiosti myös pituudessa, jossa hän ponkaisi 748. Viime vuoden maaotteluvoittaja Harri Laiho ja Henri Kokkonen täydensivät Väkeväisen kannassa suomalaismiesten kolmoisvoiton.

Rantanen hyppäsi kärkituloksen

Virtain urheilijoita edustava Vesa Rantanen hyppäsi sunnuntaina Raahessa seipään kauden kotimaisen kärkituloksen 550.

Aiempi neljä päivää vanha Rantasen nimissä ollut kauden paras seivästulos oli viisi senttiä alempana.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat