1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Purjehduksessa arvokisojen ruletti

Suomen purjehdusliiton maajoukkueryhmä lähtee kesä-heinäkuussa kiertämään lähinnä Euroopassa järjestettäviä arvokisoja. Nuorimmat suomalaiset arvokisaedustajat matkaavat optimisti-jollien MM-kisoihin Kiinaan, mutta varttuneemmat saavat kilpailla MM- ja EM-mitaleista lähempänä kotivesiä.

Liiton mitalitoiveet ovat korkeimmillaan laser-luokan MM-kisoissa Irlannissa ja E-jollien MM-kisoissa Portugalissa. Laserissa vahvin valtti on Roope Suomalainen, joka vakuutti nappaamalla Kielin regatasta hopeaa. Päävalmentaja Märt Loog on varma Suomalaisen mitalikunnosta, kunhan varaslähdöt saadaan kitkettyä.

Suomalaista säestävät 30. kesäkuuta Corkissa alkavissa laserin MM-kisoissa Thomas Hacklin ja Fredrik Westman, joka väläytteli Kielissä yltämällä lähtösijoille 5. ja 7.

Irlannissa jaetaan myös 470-luokan EM-mitalit 8.-18. heinäkuuta Dun Laoghairessa järjestettävissä kisoissa. Suomea edustavat Kielissä viidenneksi seilannut venekunta Olli Posti/Markus Hongisto ja kahdeksanneksi naisten kisassa yltänyt kaksikko Maria Saarikallio/Maria Diesen.

Multala tutuille vesille

Kenties laseriakin rankemmat mitalitoiveet lankeavat E-jolliin ja Sari Multalaan, joka pääsee tutuille vesille Vilamouran MM-kisoissa 30..6.-7..7. Multalalle tekevät seuraa Andrea Borenius ja Nina Ramm-Schmidt, jotka tosin hakevat enemmän kokemusta kuin kärkkyvät mitaleja.

Heinäkuun arvokisaketjuun lukeutuu myös star-luokan EM-regatta Tanskan Kallvikissa. Suomesta kisoihin matkaavat venekunnat Marko Dahlberg/Erkki Heinonen ja Harri Malm/Stefan Westerlund.

STT