Lakanen ja Gronicka-Antonowich aloittivat Fin5-viikon vauhdikkaimmin

urheilu

Deltan Jani Lakanen aloitti vauhdikkaimmin Fin5-suunnistusviikon maanantaina Valpperin maastossa Nousiaisissa. Naisten ykkössijan vei yllättäen puolalainen Anna Gronicka-Antonowicz, joka myös on mukana Tampereen MM-kisoissa.

Jani Lakanen oli nopein Fin5-viikon avausmatkalla.

Länsiuusimaalaisen Deltan ja Suomen MM-edustaja Jani Lakanen aloitti vauhdikkaimmin Fin5-suunnistusviikon maanantaina Valpperin maastossa Nousiaisissa. Naisten ykkössijan vei yllättäen puolalainen Anna Gronicka-Antonowicz, joka myös on mukana Tampereen MM-kisoissa.

Lyhyehköillä matkoilla - miehillä 4,8 kilometriä - aloitetun viikon ensimmäisessä osakilpailussa Lakanen oli Tshekin MM-edustajaa, mustasaarelaisen IF Femmanin Michal Jedlickaa 15 sekuntia nopeampi.

Kolmanneksi sijoittui Tampereen Pyrinnön Jouni Kahelin ja neljänneksi Turun Metsänkävijöiden Mikko Knuuti. Pyrinnön Jouni Mähönen oli viides ennen saman ajan saaneita Pargas IF:n Samuli Salmenojaa ja Jarkko Lainetta.

Naisten matkana oli 3,9 kilometriä ja puolalainen selviytyi radasta kuusi sekuntia nopeammin kuin Paraisten Eija Koskivaara. Porilaisen Rastikarhujen Heli Jukkola jäi voittajasta 34 sekuntia.

Pitkän matkan Suomen mestaruuden voittanut Pyrinnön Maria Rantala oli neljäs minuutin verran ja MM-edustaja Pyrinnön Liisa Anttila viides puolitoista minuuttia kärkeä hitaampana.

Seuraavat sijat menivät Rajamäen Rykmentin Astra Franckelle ja Heli Nummelinille.

Viikko palvelee MM-valmistautumista

Molemmat voittajat, niin Jani Lakanen kuin Anna Gornicka-Antonowicz, valmistautuvat viikolla vajaan kahden viikon kuluttua alkaviin MM-kisoihin.

- Tavoitteena on näiden päivien aikana hakea suunnistukseen sujuvuutta. Ja aamun fiilis ratkaisee, lähdenkö kisaan sitten loppujen lopuksi mukaan, Lakanen totesi.

- Aivan virheettä kisa ei mennyt, nelosella ja viimeisellä rastilla tuli pieni virhe. En juossut täysillä, tai en ainakaan niin, että olisi tuntunut pahalta.

Puolalainen puolestaan on ollut kaksi kertaa aikaisemmin leirillä Suomessa ja nyt harjoitellaan kilpailemalla rastiviikolla.

- Kaksi virhettä tein, ehkä niissä meni minuutin verran. Maasto ja kartta olivat minulle sopiva, sillä pidän enemmän pikamatkan tyyppisistä kisoissa, viime vuonna Ukrainassa juuri pikamatkalla pronssi ottanut 31-vuotias Gornicka-Antonowicz sanoi.

Sen sijaan miesten kakkonen Michal Ledlicka suunnistaa viikolla vain kolme ensimmäistä kisaa ja aloittaa sen jälkeen keskittymisen kauden päätapahtumaan.

- Rasteilla, toiseksi viimeistä lukuunottamatta, ei tullut virheitä, mutta muutamilla rastiväleillä ajauduin sivuun, tshekki kertoi.

Eija Koskivaara hakee viikolta onnistumisia, niin, että olisi mukava suunnistaa.

- Avauksessa olo oli kuin vanhaan hyvään aikaan: rastit olivat viimeistä lukuunottamatta heti siellä, missä pitikin. Maasto sopi minulle, samoin lyhyt matka.

Liisa Anttila teki virheen viidennellä rastilla, kun lippu ei ollut aivan siinä, missä hän oletti.

- Muita virheitä ei tullut. Juosta pitää kuitenkin passailen enkä välttämättä ole mukana koko viikkoa.

- Toivottavasti saan ainakin suunnistuksen sujumaan, Anttila mainitsi.

Viikon toinen osakilpailu käydään tiistaina tuplasti pidemmillä matkoilla samassa maastossa.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat