1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lakanen ja Mikkola ykköset Fin5-kisassa

Jani Lakasen vauhti ja taito olivat liikaa toisille Fin5-suunnistusviikon toisessakin osakilpailussa tiistaina Valpperin maastossa Nousiaisissa. Naisissa Lakasen tavoin MM-kisoihin valmistautuva Marika Mikkola kävi näyttämässä kuntoaan ja otti selkeän voiton.

Jani Lakanen voitti Fin5-suunnistusviikon toisenkin osakilpailun.

Fin5-suunnistusviikon voittajia kummastakaan ei tule, sillä Lakanen kilpailee enää keskiviikon puistokisassa ja Mikkola oli mukana vain tässä yhdessä kisassa.

Miesten 11,6 kilometrillä tiukimman vastuksen Lakaselle antoi veli Jonne, joskin eroa tuli lähes kaksi minuuttia. Kolmanneksi suunnisti avauspäivän kakkonen tshekki Michal Jedlicka eli kolme minuuttia voittajaa hitaampana.

Marko Väisäsen vauhti paranee pikku hiljaa ja nyt oli tuloksena neljäs sija 3,5 minuuttia kärjestä. Jouni Kahelin sijoittui viidenneksi ja Samuli Salmenoja kuudenneksi.

Kahelin kolmosena kärjessä

Kahden osakilpailun jälkeen Jani Lakanen on johdossa ja Jedlicka kakkosena. Kun tshekkikään ei ole enää loppuviikosta mukana, niin aikojen perusteella tosiasiallisesti kärjessä on viikon viimevuotinen kolmonen Kahelin vajaa kaksi minuuttia Salmenojan edellä.

Naisten 6,9 kilometrillä Mikkola oli toista MM-edustajaamme Liisa Anttilaa kaksi minuuttia nopeampi. Viime vuoden voittaja Outi Sareila sijoittui kolmanneksi sekuntia hitaammalla ajalla, ja hänestä norjalainen, MM-kisoihin osallistuva Ingunn Fristad jäi viisi sekuntia.

Avauspäivän kakkonen Eija Koskivaara oli viides ennen Tiina Jukkolaa. Maanantain ykkönen puolalainen Anna Gornicka-Antonowicz jätettiin 17:nneksi.

Koskivaara on johdossa, Anttila on jäljessä 25 sekuntia. Sareila on kolmantena runsaan minuutin päässä, ja näillä näkyminen kolmikko suunnistaa viikon loppuun.

Miesten ja naisten kolmas osakilpailu käydään keskiviikkoiltana puistosuunnistuksena ja takaa-ajolähtönä Naantalin Kuparivuorella.

STT