Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Forstén otti esteratsastuksen SM-kullan

urheilu

Mikael Forstén voitti hevosellaan Jeffrey esteratsastuksen SM-kultaa Nilsiän Tahkovuorella sunnuntaina ratsastetussa kolmannessa osakilpailussa. Senioreiden SM-kultamitali oli Forsténille uran toinen.

Esteratsastuksen SM-kisat käytiin Nilsiässä.

Hopean vei Peik Andersin Gyllenberg Aloubella ja pronssia Pinja Immonen hevosellaan Ramzes.

Forstén johti kilpailua kahden osakilpailun jälkeen saldonaan perjantain 2,5 virhepistettä. Sunnuntain ensimmäisellä kierroksella Forsténilta putosi yksi este.

Andersin puolestaan ratsasti puhtaasti, ja nousi Immosen ohi toiseksi Forsténin kannoille. Toisella kierroksella sekä Forstén että Andersin pudottivat yhden esteen, ja Forstén piti johtonsa ja vei voiton.

- Kun Peik (Andersin) otti viimeisellä kierroksella yhden esteen alas, tiesin, että minulla on varaa tehdä yksi virhe, mutta en kokenut missään tapauksessa, että olin jo voittanut, Forstén kertoi.

- Nyt radat olivat vaikeita, isoja ja hyviä, selkeästi isompia kuin hevonen on hypännyt tällä kaudella. Ratsastukseni onnistui suurin piirtein, vaikka tänään tein toisella kierroksella selkeän virheen, mikä johti pudotukseen.

- Laitoin kolmosasteelle väliin yhden askeleen liikaa, ja hevonen tuli liian lähelle estettä. Se yritti kyllä, mutta ei päässyt puhtaasti yli, Forstén kertasi.

Andersin voitti perjantain osakilpailun, mutta tippui SM-pisteillä kolmanneksi launtain aikaratsastuksen kahden pudotuksen ja kahdeksan virhepisteen jälkeen. Sunnuntain ensimmäisellä kierroksella hän ratsasti ainoana puhtaan radan.

Lauantain jälkeen toisena SM-pistesijoilla ollut Immonen pudotti sunnuntain ensimmäisellä kierroksellaan kaksi puomia, mikä tiputti hänet kokonaiskilvan kolmanneksi. Toisella kierroksella hän pudotti vain yhden esteen kuten kilpakumppaninsakin.

Nuorten SM-kultaa vei Frida Burmeister hevosellaan Balerina. Breeders' Prizen ja sen pääpotin 30 420 markkaa vei Cafe' Con Aqua pilottinaan Mikael Forstén. Kilpailu käydään 6-vuotiailla, suomalaisten kasvattamilla puoli- ja täysverihevosilla. Voittajatamma on lupaava esteratsu, joka selvitti kolmipäiväisen kilpailun yhdenkään puomin putoamatta.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat