Suora

  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Pyrbasket jatkaa omalla tiellään

urheilu

Tampereen Pyrbasketin koripallojoukkueen valmentaja Jarmo Laitinen lupasi viime vuonna, että hänen joukkueensa pelaa vauhdikasta koripalloilua, jossa syntyy paljon koreja jommassakummassa päässä kenttää. Laitisen joukkue sijoittui viime kaudella komeasti hopealle.

Pyrbasketin esimerkki innostaa: tänä vuonna lähes kaikki joukkueet pyrkivät pelaamaan nopean ärhäkkäästi.

Jarmo Laitista tuo hieman hämää. - Täytyy keksiä jotain uutta, sillä emme me voi pelata samalla lailla kuin muut, Laitinen lupaa.

Pyrbasket oli viimevuotisen sarjan ilopilleri. Iloisuus innosti tamperelaisia niin, että kaupungissa on edelleen menossa koripallobuumi.

Joukkue oli lyhyenläntä, on sitä edelleen, ja nojasi vahvasti kahteen taitavaan amerikkalaiseen Damon Williamsiin ja Darrell Watersiin. Se ero on, että vuosi sitten Pyrbasketin peliajatus oli kunnossa jo syyskuussa, nyt konsepti on vielä sekaisin.

- Olemme parikymmentä pistettä aikataulua jäljessä, mutta kyllä se tästä hyväksi muuttuu, Laitinen sanoo.

Laitisella on muutamia murheita. Joukkueen toinen amerikanapu Rodney Walker ei polvineen läpäissyt lääkärintarkastusta. Tämä ei vielä kuitenkaan tarkoita, että Pyrbasket vaihtaisi varmasti miestä.

Walkerilla on vanha polvivamma, mutta esimerkiksi viime vuonna hän pelasi koko kauden IBA-liigassa.

Tamperelaisten toinen amerikkalainen on hyvä. Laitisen mielestä 205-senttinen Ashante Johnson on kehuttua Williamsia taitavampi pisteidentekijä.

- Hän on aika puhdas korintekijä. Pystyy heittämään kolmen pisteen viivan takaakin, mutta ei välttämättä etsiydy korin lähelle samalla lailla kuin Williams, Laitinen kertoi.

Laitisen murheista ehkä suurin on Ville Selmgrenin polvivamma. - Ettei vain kävisi niin kuin viime vuonna Riku Jokisella, jonka kuukauden mittainen toipumisaika venähti neljäksi kuukaudeksi, kun hän yritti pelata liian aikaisin. Selmgrenin nilkka on yritettävä hoitaa kuntoon, Laitinen mietti.

Selmgren (195 cm) on erikoislaatuisen joukkueen pisimpiä pelaajia, tärkeä mies. Jos hänen toipumisensa osoittautuu ongelmalliseksi, Laitinen vaihtanee vahvan mutta piskuisen Walkerin (188 cm) häntä isokokoisempaan korinaluspelaajaan.

Pyrbasket oli viime vuonna sarjan suuria yllättäjiä. Ennen viime kautta Laitinen lupasi, että seura yrittää parantaa edellisen kauden sijoitustaan, mutta ei enää tohdi luvata samaa.

- Kaudesta tulee tasainen. Tuskinpa on enää 0 (voittoa)-16 (häviötä) joukkuetta, kuten Lappeenranta oli viime kauden alussa. Eivätkä Honka ja Lahti ole automaattisen ylivoimaisia. Kataja, PuHu ja Nokiakin voivat tulla heidän haastajikseen.

- Ei koripalloilussa ole mitään menestyskaavaa, jonka avulla menestys tulee automaattisen varmasti. Henkimaailman asioita menestys on, Laitinen pohti.

SM-sarja alkaa lauantaina.

STT

Suosittelemme

Tuoreimmat