Häkkinen harjoitusten vikkelin Indianapolisissa

McLaren-tallin Mika Häkkinen nousi formula-ykkösten Yhdysvaltain GP-kisan vapaiden harjoitusten ykköseksi. Häkkinen oli vasta 14:s ensimmäisen harjoitusjakson jälkeen päästyään moottorin sensoriongelman takia radalle vasta viime hetkessä.

Mika Häkkinen oli nopein USA:n GP:n vapaissa harjoituksissa.

Toisen harjoitustunnin aikana Häkkinen kiersi radan ajassa 1.13,387.

Häkkisen aika tarkoittaa 205,6 kilometrin keskituntinopeutta. Ajallaan hän kukisti toiseksi nopeimman kierroksen ajaneen Ferrarin Michael Schumacherin 0,165 sekunnilla. Saksalainen oli perjantain ensimmäisen harjoitusjakson nopein. Kolmanneksi nopein oli Ferrarin Rubens Barrichello 0,197 sekuntia Häkkiselle jääneenä.

- Ensimmäisellä jaksolla en päässyt radalle sensoriongelman takia, joka vaati koko moottorin vaihtamista. En ole koskaan ennen nähnyt, kun autoon vaihdetaan kone 35 minuutissa. Mekaanikot toimivat kuin robotit. Se toi omaan ajoonkin lisää tsemppiä, Häkkinen ihasteli.

- Kaikki muutokset, jotka autoon tehtiin osuivat oikeaan. Sitä ajatellen mitä tänään pystyttiin tekemään, tämä oli täydellinen päivä. Parantamisen varaa tosin on, Häkkinen muistutti.

Räikkönen opiskeli rataa

Häkkisen tallitoveri David Coulthard ajoi neljänneksi vauhdikkaimman kierroksen ja jäi suomalaiselle vain 0,269 sekuntia.

Pieni yllätys sen sijaan oli, että Williams-tallin Ralf Schumacher ja Juan Pablo Montoya löytyivät vasta sijoilta yhdeksän ja kymmenen. Molemmat jäivät Häkkiselle reilut puoli sekuntia.

Kimi Räikkönen oli Sauberillaan 11:s, kun tallitoveri Nick Heidfeld kipusi kuudenneksi.

- Minulle tämä päivä oli vielä jarrutuspaikkojen etsimistä. Kun samalla yritin hakea oikeita säätöjä autoon, niin ihan parhaaseen vauhtiin en pystynyt, Räikkönen tunnusti.

- Rata on säätöjen kannalta sikäli vaikea, jos säätää auton kulkemaan lujaa suorilla, niin syheröllä osuudella on helposti vaikeuksissa. Pitäisi löytää sopiva kompromissi, Räikkönen kuvaili.

Lauantaina Indianapolisissa ajetaan aika-ajo.

100 000 lippua

New Yorkin ja Washingtonin terroristi-iskujen jälkimainingit näkyivät Indianapolisin radalla jo perjantain harjoituksissa. Michael Schumacher ja hänen veljensä Ralf Schumacher kantoivat kypärissään Yhdysvaltain lippujen kuvaa. Myös Schmacherin ja Rubens Barrichellon Ferrarissa oli Yhdysvaltain lippu terroristi-iskujen uhrien muiston kunniaksi.

Yhdysvaltain lippujen kuvat liimattiin myös Jaguar-tallin autoihin ja Jordanin Jarno Trulli teippasi kypäräänsä God Bless America-tarran.

Varsinaiset juhlallisuudet on suunniteltu vasta sunnuntaiksi. Ennen kilpailua radalla esiintyvät muiden muassa "God Bless American" laulava Patti Labelle ja Indianapolisin lapsikuoro, joka laulaa kansallishymnin.

Yleisölle tulee olemaan jaossa 100.000 pientä Yhdysvaltain lippua.

Radalla on viikonvaihteessa mahdollisuus osallistua myös hyväntekeväisyyskeräykseen, jolla kootaan varoja mm. terroristien uhrien omaisille. Sunnuntaiksi Indianapolisin radalle odotetaan 170 000 katselijaa.

STT