Liettualaisille kaksoisvoitto naisten maantieajossa

Rasa Polikeviciute johdatti liettualaiset kaksoisvoittoon pyöräilyn MM-kisojen naisten 121 km:n maatieajossa lauantaina Lissabonissa.

Portugalissa poljetaan maailmanmestaruuksista.

Toiseksi sijoittui kahden vuoden takainen maailmanmestari Edita Pucinskaite ennen viisinkertaista maantieajon maailmanmestaria Jeannie Longo-Ciprelliä. Kolmikolle saatiin sama aika 3.12.05.

Suomalaisista Pia Sundstedt pysyi pääjoukossa seitsemän kierrosta (84,7 km), mutta helteiset olot alkoivat sen jälkeen vaikuttaa. Sundstedt oli lopputuloksissa 38:s ja hävisi voittajalle 8.10. Sari Saarelainen johti kisaa kolmen kierroksen eli 36,3 km:n jälkeen, mutta keskeytti.

Longon, 42, ansiosta kilpailuun tuli loppuvaiheissa menoa. Kisa ajettiin vaativalla radalla ja vaativissa oloissa. Aurinko porotti. Longon ratkaisevaan irtiottoon kypsyivät suosikeista Sveitsin Nicole Brändli ja Saksan Judith Arndt, mutta liettualaiset jaksoivat vastata iskuun.

Kisan ensimmäinen vakava irtiottoyritys tapahtui seitsemännellä kierroksella, kun yhdysvaltalainen Amber Neben, norjalainen Ragnhild Kostol ja italialainen Alessandra Cappellotto yrittivät karkuun. Pääjoukko ajoi heidät kiinni sangen nopeasti.

Pian tämän jälkeen oli Longon vuoro panna ryhmään vipinää. Longo antoi pääjoukon ottaa itsensä kiinni, mutta kiristi jälleen vauhtia, ja pääsi eroon.

Tuota pikaa Longon kuitenkin ajoi ylös kolmen ajajan ryhmä, jossa olivat liettualaiset ja Brändli. Ennen kisan viimeistä kierrosta ryhmä ehti kasvaa jo seitsemään, mutta supistui pian kolmeen. Loppukirissä 31-vuotias Polikeviciute oli niukasti muita vahvempi.

STT,AFP