Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Jaro kampesi Jokerit liigasta

urheilu

Pietarsaaren Jaro palasi kolmen vuoden tauon jälkeen jalkapalloliigaan. Lajin viikonloppu Helsingissä oli pietarsaarelaisjuhlaa, sillä Unitedin naiset veivät lauantaina cup-kannun samaan kaupunkiin.

Rami Louke oli yksi Jaron liiganousun takuumiehistä.

Jokerit oli tuudittautunut siihen ajatukseen, että 0-0 riittää kotona, kun Vaasassa päädyttiin lukemiin 1-1.

- Tulimme tekemään Helsinkiin yhtä maalia, mutta saimme aikaan neljä. Ehkä siinä oli ratkaisu, tuumi iloinen Jaro-valmentaja Keijo Paananen.

Paananen sanoi nousun perustuneen kovaan määrään työntekoa: takana oli 320 harjoitusta. Helpolla ei nousu lopulta tapahtunut.

- Kun tilanne oli 4-1, tuntui jo voitto varmalta, mitta sitten oli taas tosivaikeaa, kun Jokerit kavensi maalin päähän.

Sikäli on hiukan outoa, että 10 vuotta Jarossa työskennellyt Paananen jättää seuran nousun hetkellä. Jo kauden aikana oli selvää, että hän on ensi kaudella VPS:n peräsimessä.

- Se on haaste, eikä siirtyminen kaduta. Sydämeni ei koskaan lähde pois Jarosta, vaikka menen töihin Vaasaan, ja asuntokin pysyy Pietarsaaressa. Jarossa olen saanut kehittyä sellaisten idolien kuin Hannu Tourun ja Antti Muurisen alaisuudessa.

Jaron uudeksi valmentajaksi on jo nimetty Sixten Boström Helsingistä. Hän siirtyy Jokerien organisaatiosta.

Keskikenttä haltuun

Paananen sanoi olevansa ylpeä joukkueestaan ja koko seurasta.

- Hämeenlinnalle kärsittyjen karsintatappioiden jälkeen oli hiukan vaikea psyykata joukkuetta. Muutimme taktiikkaa, ja jo keskiviikon peli osoitti pelaajilta itseluottamusta. Voitimme keskikentän haltuumme siirtymällä 4-4-2 -taktiikkaan.

Paanasen ohessa Jaron loppukauden ratkaisija Rami Louke suuntaa VPS:aan, josta tuli täksi kaudeksi Pietarsaareen.

- Hänellä on myös VPS-sopimus, mutta seura on antanut meille työrauhan kauden loppuun. Jos Rami ei haluakaan Jaron nousun jälkeen palata Vaasaan, en halua olla hänelle esteenä.

Louke teki puolen tunnin pelin jälkeen elintärkeän 2-0-osuman, jonka luultiin jo ratkaisseen ottelun. Myös keskiviikkona Vaasassa hän maalasi ja oli aiemmin jo ratkaisevassa roolissa, kun etelälohkon voittaja TPS kukistui.

- Hänellä oli jalkapöydän murtuma kahdesti samassa paikassa kauden aikana. Seuran fysio-osaston kanssa tehtiin paljon töitä. Hän pelasi alkuun 15 minuutin jaksoja, ja peliaika kasvoi menestyksen myötä. Loppukaudeksi Ramista saatiin tärkeä ratkaisija, Paananen kuvasi tapahtumien kulkua.

Hän toivoi, että Pietarsaaren kaupunki tulee nyt mukaan niin, että liigalisenssin edellytykset (mm. valot) voidaan täyttää.

Lyytikäinen allapäin

Jos Paananen riemuitsi hienosta isänpäivästä, oli Jokerien valmentaja Ville Lyytikäinen sitä enemmän allapäin. Hänellä ei ole tietoa jatkosta, vaikka johti Jokrut lähelle liigakarsintaa ykkösessä.

Uusi tehtävä luotsata Jan Eversen jälkeen Jokereita ei onnistunut. Liigassa seitsemästä ottelusta viisi häviötä ja kaksi tasapeliä, Suomen cupissa puolierähäviö rankkarikisan jälkeen MyPa:lle sekä karsinnassa tasapeli ja kokonaishäviö.

- Lisäksi kauteni loppui vielä erotuomarin (Mikko Vuorela) antamaan ulosajoon, Lyytikäinen puheli synkkänä kuin itsekseen ”lentämisestään" vaihtopenkiltä.

Hän sanoi kantavansa kokonaisvastuun loppukaudesta. - Turha tässä on ketään muita syytellä.

Lyytikäinen pohti, ettei hän tiedä tulevaisuudestaan valmentajana.

- Juuri tällä hetkellä en tiedä tulevaisuudestani, eikä raskaan kauden jälkeen valmentaminen ylipäänsä tunnu kovin kiintoisalta.

YLE24, STT

Suosittelemme

Tuoreimmat