Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini

Hänninen luisteli 1500 metrin SE:n

urheilu

Janne Hänninen luisteli sunnuntaina 1500 metrin Suomen ennätykseksi 1.47,03 CanAM-kilpailuissa Calgaryssa. Edellinen Hännisen nimissä ollut SE-tulos 1.48,24 parani komeasti yli sekunnin.

Hännisen aikeena oli kisata Calgaryssä 500 ja 1.000 metriä. Hän päätti keskittyä ainoastaan 1.500 metrille, jonka voitti ennätysaikaan. Tulos uupuu Etelä-Korean Kyu-Hyuk Leen maailmanennätyksestä 1,8 sekuntia.

-.Ihan kohtalaisesti meni. Paria en nähnyt kertaakaan, joten hän ei auttanut yhtään. Muuten jaksoin hyvin, mutta viimeinen 250 m oli kova, Hänninen kuvaili menoaan.

Hänninen on suunnannut tarmonsa 500 ja 1000 metrille, eikä siksi ole osallistunut Euroopassa järjestettyihin maailmancupin kilpailuihin.

Hännisellä on ollut ongelmia voimaharjoituksissa sattuneen lihasrevähdyksen vuoksi. Kylkiluihin kiinnittyvän lihaksen revähdys jätti polkupyöräharjoittelun ainoaksi mahdolliseksi harjoitusmuodoksi parin viikon ajaksi.

Calgaryn kisa ja SE osoittivat, että kylki on kunnossa ja Hänninen voi keskittyä täysillä kahteen seuraavaan kisaviikonloppuun Salt Lake Cityssä ja Calgaryssä. Matkoina ovat 500 ja 1000 metriä.

- Kylkeen ei sattunut yhtään ja tänään otin jo ensimmäiset juoksuaskeleet. Jack (valmentaja Walters) sanoi, että tekniikka näytti hyvälle. Ainoastaan rytmi oli hidas....no, ehkä se on hyvä asia 1 000 metriä varten, Hänninen tuumi.

Yle24-STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat