Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen hyökkäystehot vähissä Salt Lake Cityssä?

urheilu

Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta ei päässe rakentamaan Suomen olympiamenestystä tulivoimaisten maalitykkien varaan, toisin kuin esimerkiksi naapurimaamme valmennusporras.

Suomi tarvitsee Sami Kapasenkin maalintekotaitoja olympialaisissa.

- Katsoin hiljattain televisiosta NHL-ottelua, jonka erätauolla käytiin läpi eri eurooppalaismaiden kauden parhaiden pistemiesten listaa. Kun ruotsalaisten kymmenenneksi paras oli 15 pisteessä, meillä Top-kymppiin pääsyyn riitti seitsemän pinnaa, Aravirta kertoo.

- Olympiavoittaja Tshekille tehtiin Naganossa 1998 yksi maali ottelua kohti. Tiukalla puolustuspelillä on mahdollisuus menestyä, Aravirta uskoo.

Suomalaisista maanantain jälkeen 15 NHL-pörssipisteen rajan ovat puhkoneet vain Carolinan Sami Kapanen, San Josen Teemu Selänne, Dallasin Jere Lehtinen ja Edmontonin Janne Niinimaa.

Kapanen pelaa elämänsä syksyä

Keskushyökkääjäpulaa potevissa Leijonissa Carolinan hyökkääjä Kapaselle olisi käyttöä keskusmiehenäkin. Eri asia on, millä pelipaikalla Suomen tämän hetken parhaasta maalintekijästä otetaan tehot irti.

- Soitin viimeksi NHL-matkani aikana Samille. Hän haluaa antaa valmennukselle vapaat kortit. Samin mielestä on sama, millä paikalla hän pelaa. Hän pyrkii tekemään parhaansa, Aravirta sanoo.

Kuvaavaa Suomen keskushyökkääjätilanteelle on se, että toistaiseksi ainoa varmasti olympiaturnauksessa esiintyvä keskushyökkääjämme, Tampa Bayn Juha Ylönen on pelannut NHL-seurassaan laidassa.

Imusolmukesyöpää vastaan hoitokuurilla olevan Saku Koivun nimi on valittujen listalla niin kauan kuin montrealilainen haluaa. Tässä vaiheessa edes Koivun teoreettisilla kuntoutumismahdollisuuksilla olympiaryhmään on turha spekuloida.

Dallasin organisaatiossa NHL-uraansa aloitellut keskushyökkääjä Niko Kapanen putosi pahaksi onneksi farmiin AHL:n Utahiin juuri ennen kuin Aravirta ehti Teksasin liepeille.

- Ilmeisesti Nikolla on edessä pidempikin farmikomennus, koska seuran johto evästi häntä ottamaan auton mukaansa.

Maalivahtivalinnat vielä edessä

Olympiajoukkueitaan jo nimenneistä kuudesta kärkimaasta vain Suomi ja Kanada eivät ole tehneet ensimmäistäkään maalivahtivalintaa.

Viime loppuviikosta Kanada menetti varmana korttina pitämänsä Patrick Royn, joka päätti vetää olympiatauolla henkeä ja omistautua loppukaudeksi Coloradon NHL-peleille.

Aravirta näki Ottawassa Jani Hurmeen ja kävi ilmaa puhdistaneen keskustelun Suomen todennäköisen ykkösvahdin kanssa.

- Janille ei sattunut sillä kertaa peliä, kun olin Ottawassa, mutta näin hänet sentään harjoituksissa. Kävimme pitkät keskustelut, ja luottamus on puolin ja toisin kohdallaan, Aravirta vakuuttaa.

Muiden maiden olympiavalinnoilla Suomen päävalmentaja ei vaivaa päätään ennen kuin näkee lopulliset pelaajalistat.

- Kartoitamme tilanteen, kun muut nimeävät olympiajoukkueensa. Jari Kurrin NHL-asiantuntemus näyttelee siinä tilanteessa tärkeää osaa. Muuten menemme olympiaturnauksen läpi peli ja vastustaja kerrallaan, Aravirta suunnittelee.

STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat