Selänne syötti San Josen voittomaalin

Teemu Selänne nousi Edmonton-ottelun lopussa parrasvaloihin ja oli juonimassa San Josen jatkoaikamaalia. Edmonton kaatui 4-5 Brad Stuartin tekemällä maalilla 52 sekuntia ennen jatkoajan loppua.

San Josen valmentaja Darryl Sutter kehui Teemu Selänteen pelitaitoja.

Ensin Selänne riisti kiekon Anson Carterilta. Kierrettyään maalin suomalainen veti rystyltä, mutta Tommy Salo torjui vaivoin laukauksen. Brad Stuart siirsi irtokiekon pömpeliin.

- Teemu rakensi tänään loistavasti peliä. Laskujeni mukaan hän antoi seitsemän tekopaikkaa muille, tavalla johon vain Teemun tasoinen pelimies pystyy, luotsi Darryl Sutter hehkutti.

Oilersin Janne Niinimaa osui tolppaan varsinaisen peliajan loppuhetkillä.

Vain Allison yllätti Dunhamin

Los Angeles nousi päätöserässä 1-1-tasapeliin Nashvilleä vastaan, kun Jason Allison onnistui ohittamaan loistavasti torjuneen Mike Dunhamin.

Mikko Eloranta ja Allison pääsivät 2-1-ylivoimahyökkäykseen, mutta Predators-pakki Karlis Skrastins peitti syöttömahdollisuuden, ja Allisonin sutaisu sujahti verkoon.

- Olin jo syöttöaikeissa, kun pakki liukui eteeni. Muutin viime tipassa syöttöni laukaukseksi ja kaatuessanikin kutini meni maaliin. Onnekas osuma, vahvakätisenä tunnettu Allison vähätteli täysosumaansa.

Jagr kohtasi entiset seuratoverinsa

Washingtonin Jaromir Jagr kohtasi ensimmäisen kerran entisen seuransa Pittsburghin. Joukkueet päätyivät sopuisasti 2-2-tasapeliin.

Jagr sai nimiinsä syöttöpisteen mutta ei noussut itse ottelussa mitenkään muiden yläpuolelle.

- Tämä oli yksi peli muiden joukossa. Meillä on nyt niin paljon pelejä, ettei tässä ehdi miettimään, kuka tulee seuraavaksi vastaan, Jagr tokaisi.

Pittsburgh-vahti Johan Hedberg torjui 32 laukausta, ja häikäisi varsinkin kolmannen erän loppuhetkillä esittäen kaksi paraatitorjuntaa.

YLE24